Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 28χρονου αστυνομικού, που υπηρετούσε στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας από κοινού και κατά μόνας, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αποφάσισε με βούλευμα, που εξέδωσε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε συγκεκριμένα δεκτή, παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση, την προσφυγή που υπέβαλε ο κατηγορούμενος δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ιωάννη Κοκκινογένη. Ο αστυνομικός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει μια ευδόκιμη και άριστη σταδιοδρομία συνολικά οκτώ ετών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τυγχάνει και προπτυχιακός φοιτητής στο οικονομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ουδέποτε είχε απασχολήσει τις αρχές όχι μόνο για ομοειδές κακούργημα, αλλά ούτε καν για πταισματική ή έστω πειθαρχική παράβαση, αναγόμενη στα καθήκοντα της Υπηρεσίας του, έχοντας λευκό ποινικό μητρώο.

Μάλιστα, επανειλημμένως είχε επιβραβευθεί με επαίνους για την υπηρεσιακή του επάρκεια και απόδοση, όπου υπηρέτησε και ιδιαίτερα στην Ρόδο. Έχει σταθερή και μόνιμη κατοικία στην Ρόδο, έχει πλέον τεθεί σε διαθεσιμότητα με μειωμένες αποδοχές, έως ότου περατωθεί η υπόθεση.

Γενικά, διήγαγε μία απόλυτα φυσιολογική και λιτή ζωή, χωρίς πολυτέλεια και υπερβολικά έξοδα, η οποία μηδόλως συνάδει με τη ζωή ενός διακινητή ναρκωτικών, έχοντας ικανοποιητικά εισοδήματα από την εργασία του ως αστυνομικού, ενώ τον συνέδραμαν οικονομικά γονείς του που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Τόνισε ακόμη ότι αντέκρουσε πλήρως και αιτιολογημένως τις εναντίον του κατηγορίες, οι οποίες αναφανδόν τυγχάνουν έωλες, καθόσον όλες οι επίμαχες ποσότητες και δη αυτές που βρέθηκαν στην κατοικία των συγκατηγορουμένων του, χρονίων και εξαρτημένων χρηστών ναρκωτικών ανήκαν αποκλειστικά σε αυτούς.
Επεσήμανε ότι ο συγκατηγορούμενός του, καλλιεργούσε ινδική κάνναβη για δική του αποκλειστική χρήση και για να εξυπηρετεί τις δικές του αποκλειστικές ανάγκες λόγω της τοξικομανίας και εξάρτησής του και όχι βέβαια με σκοπό εμπορίας της εξαχθησόμενης εκ συγκομιδής, ποσότητας.

Τόνισε ακόμη ότι όσα κατέθεσε προανακριτικά τα είπε επειδή είχε άγχος και λόγω της σχέσης του με την κόρη των συγκατηγορουμένων του την οποία ήθελε και να προστατέψει… Στην δική του περίπτωση, όπως τονίζει παραπέρα και εάν ακόμη θεωρηθεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, η προσωρινή κράτησή του δεν είναι αναγκαία, καθώς δεν είναι άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο και ούτε έχει αντικοινωνικό χαρακτήρα, έχει δε γνωστή και μόνιμη διαμονή. Επεσήμανε επίσης ότι οι ποσότητες και τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης βρίσκονταν στην οικία των συγκατηγορουμένων του, στην οποία δεν κατοικούσε, αλλά την επισκεπτόταν μόλις το τελευταίο πενθήμερο πριν τη σύλληψή του λόγω της σχέσης του με τη θυγατέρα τους. Ουδεμία δε σχέση είχε με τις ποσότητες αυτές, τις οποίες ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του παραδέχθηκε ότι κατείχε αφού ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Υποστήριξε εξάλλου ότι δεν αντέχει στη βάσανο της κοινής λογικής να έχει προλάβει να καλλιεργήσει 9 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών όσο, δηλαδή, διήρκησαν οι επισκέψεις του στην συγκεκριμένη οικία.

Τόνισε ακόμη ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει έστω και μια κατάθεση ότι διακινούσε ναρκωτικά και δεν βρέθηκαν στην κατοχή του στοιχεία που να καταδεικνύουν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται και συγκεκριμένα δεν ευρέθησαν ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά, ούτε κινητά τηλέφωνα, ούτε καρνέ με σημειώσεις, ούτε σακουλάκια διαφάνειες διαμοιρασμού ναρκωτικών, ούτε ζυγαριές ακρίβειας.