Ελεύθερος ο «Κάμελ» μετά την παραμονή του στην Αστυνομική Διεύθυνση

Ελεύθερος ο «Κάμελ» μετά την παραμονή του στην Αστυνομική Διεύθυνση

Σε προστατευτική φύλαξη στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στον Βόλο είχε τεθεί χθες ο «Κάμελ», που έχει επιτεθεί επανειλημμένα με βενζίνη σε ανυποψίαστες γυναίκες μετά από ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε. Ο Κάμελ αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Μετά από καταγγελίες ότι ο 37χρονος άρχισε να φωνάζει και να ενοχλεί πελάτες και περαστικούς έξω από ένα φαρμακείο στην Ερμού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Όμως, δεν τα κατάφεραν και παρελήφθη από περιπολικό που τον μετέφερε στο αστυνομικό μέγαρο.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 141/1991, σε προστατευτική φύλαξη τίθενται πρόσωπα τα οποία, λόγω ηλικίας ή ψυχικής ή πνευματικής κατάστασης, είναι επικίνδυνα για την δημόσια τάξη ή εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Τα πρόσωπα που τίθενται σε προστατευτική φύλαξη δεν κλείνονται στο κρατητήριο, εκτός αν δεν μπορεί να αποτραπούν με άλλο τρόπο οι κίνδυνοι που προκαλούν και συντάσσεται έκθεση που υποβάλλεται στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο «Κάμελ» εξετάστηκε για πολλοστή φορά από την δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας καθώς στις 18 Αυγούστου προσπάθησε να ρίξει βενζίνη σε μια νεαρής γυμνάστρια που κατάφερε να τον αποφύγει και στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας φωνάζοντας ακατάληπτες φράσεις.

Πηγή:  larissanet.gr