Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 23/09/2015

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης που είχαν προσαχθεί το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την μετάδοση του προγράμματος της ERTOPEN από συχνότητα της ΕΡΤ χωρίς άδεια.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έβγαινε χωρίς άδεια, αλλά συνέχισε να μεταδίδεται και την εποχή που λειτουργούσε η ΝΕΡΙΤ, καθώς επίσης και μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι και για να μην οδηγηθεί στο τμήμα ο τεχνικός που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον πομπό, εμφανίστηκαν οι δύο συνδικαλιστές και ανέλαβαν την ευθύνη της λειτουργίας του σταθμού.

Το vima.gr επικοινώνησε με τον κ. Καλφαγιάννη ο οποίος κατήγγειλε τον βίαιο τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στο ΑΤ της Κυψέλης. "Δεν με άφησαν καν να κλειδώσω το αυτοκίνητό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως ότι η αντιμετώπισή του από τους αστυνομικούς του τμήματος είναι εξαιρετική. «Δύο χρόνια εκπέμπαμε χωρίς να μας ενοχλήσει κανείς και ξαφνικά στέλνουν αστυνομικούς να μας μπαγλαρώσουν. Ακόμα δεν μας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν γνωρίζουμε με τίνος την εντολή ήρθε η αστυνομία στον σταθμό. Επίσης δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο αποφάσισαν ξαφνικά να μας κλείσουν. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε την εκπομπή του προγράμματος. Εδώ δεν φοβηθήκαμε τα ΜΑΤ, δεν θα σταματήσουμε τώρα"» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα δύο στελέχη της Ομοσπονδίας αφέθηκαν ελεύθερα λίγο μετά το μεσημέρι. Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία η οποία εστάλη στον Εισαγγελέα.

Για την προσαγωγή των στελεχών της Ομοσπονδίας η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία».

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤopen δημοσιεύτηκε σχόλιο στο οποίο αναφέρεται ότι "η πολλά υποσχόμενη εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή τη φωνή της κοινωνίας για πάνω από δύο χρόνια.
www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis