Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:45 | 27/01/2015

 

Ελεύθερος αφέθηκε ο 37χρονος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατόπιν «ερυθράς αγγελίας» της Ιντερπόλ με αίτημα των αρχών της γείτονας χώρας.

Έχοντας στο πλευρό του δεκάδες υποστηρικτές του, ο 37χρονος εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκου Καλλίδη, ο οποίος αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, μία φορά τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Οι όροι αυτοί, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ισχύουν για το επόμενο 40ήμερο, διάστημα κατά το οποίο οι τουρκικές διωκτικές αρχές οφείλουν να στείλουν ορισμένα έγγραφα στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, προκειμένου -στη συνέχεια- το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να αποφανθεί για την έκδοσή του ή μη.

Σύμφωνα με την «ερυθρά αγγελία», ο 37χρονος καταδικάστηκε για τρομοκρατικές πράξεις, τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε το 1992 και σε ηλικία μόλις 14 ετών, ως μέλος της «Ντεβ Σολ», οργάνωσης που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική από την Τουρκία και κηρύχθηκε παράνομη.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, ο 37χρονος έφθασε κολυμπώντας στην Ελλάδα, σε ηλικία 16 ετών, και έκτοτε ζει εδώ ως πολιτικός πρόσφυγας. Σημείωσε δε, ότι είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και ασχολείται με τη μουσική, παίζοντας διάφορα έγχορδα.

Έχει διδάξει σε ωδεία και στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Αναφερόμενος στο δικαστήριο που καταδίκασε τον εντολέα του, ο συνήγορος υπεράσπισης επεσήμανε ότι αυτό κρίθηκε παράνομο από τα ευρωπαϊκά όργανα, επειδή παραβίαζε την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis