Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 28/08/2018

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω, ένας 60χρονος κάτοικος του νησιού, που τελεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, ο οποίος φέρεται να δημοσιοποίησε σε κανάλι του viber, που δημιούργησε, καταγεγραμμένη συνομιλία του με αστυνομικούς.


Μεταξύ των αποδεκτών ήταν και ο δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης.


Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η καταγραφή έγινε για την προστασία του, με πλήρη γνώση και συναίνεση των αστυνομικών ενώ ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί διέπραξαν υπέρβαση δικαιοδοσίας και κατάχρηση εξουσίας, εμπλεκόμενοι παράνομα σε ιδιωτική διαφορά που δεν αφορά την αστυνομία.


“Πρόκειται για μια υπερβολική και άστοχη ποινική δίωξη που προκάλεσαν οι αστυνομικοί για να καλύψουν τις δικές τους παράτυπες και αυθαίρετες ενέργειες. Ο εντολέας μου είναι πάντα στη διάθεση της δικαιοσύνης. Η αλήθεια θα αποδειχτεί όταν γίνει η δίκη. Και είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει” δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Κώστας Ασλάνης.

[custom:google-ads]


Πιο συγκεκριμένα ο 60χρονος φέρεται στην Κω την 24η Αυγούστουνα αποτύπωσε σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλους χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίων.


Πιο συγκεκριμένα του αποδίδεται ότι κατέγραψε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Α.Τ. Κω, περί ώρα 17:00, με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, περί ώρες 16:30, 17:50 και 18:50, το περιεχόμενο των οποίων ανάρτησε με τη μορφή αρχείων mp3 σε ομάδα 30 ατόμων στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης VIBER.


Του αποδίδεται ακόμη ότι προσέβαλε την τιμή αστυνομικού στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας του και ότι απείλησε 3 αστυνομικούς, προκαλώντας σε αυτούς τρόμο και ανησυχία.


Απολογούμενος εισαγωγικά ανέφερε ότι είναι συνταξιούχος του Δημοσίου, πατέρας 4 παιδιών κι ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον έχουν καταστήσει ανάπηρο σε ποσοστό 67%.


Το έτος 2015 ενεπλάκη σε ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αδελφού της συζύγου του, υπόθεση για την οποία του αποδόθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του επιβλήθηκε ως περιοριστικός όρος ο κατ’ οίκον περιορισμός.


Υποστήριξε παραπέρα ότι έγινε εις βάρος του ψευδής καταγγελία για βιασμό και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Ισχυρίζεται ότι την 24η Αυγούστου 2018 δέχτηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις από αστυνομικούς που φέρονται να ενεπλάκησαν σε μια αστικής φύσεως διαφορά με την πρώην συμβία του και ότι τους ενημέρωσε ότι η κλήση καταγράφεται για προστασία του από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια σε βάρος του.


Ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί λειτούργησαν κατά πλήρη και καταφανή υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους και ότι τον παρενοχλούσαν για διαφορές που δεν άπτονται της θέσεως και των καθηκόντων τους.


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis