Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 27/01/2015

 

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015.
Η 86 Airlift Wing των ΗΠΑ θα συμμετέχει με τέσσερα (4) μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J και κλιμάκιο εκατόν σαράντα (140) ατόμων.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και σε ρίψεις λέμβων.

Ποιά είναι η 37 Airlift Squadron 

Η 37 Airlift Squadron ενεργοποιηθηκε  τον Ιούνιο του 1942, με απόφαση του προέδρου Ρούζβελτ για να βοηθήσει την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στην Δυτική Έρημο , με έδρα το Κάιρο .Αργότερα πήρε εντολή μεταφοράς στρατευμάτων για  να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των δυνάμεων πριν από την συμμαχική απόβαση στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της D-Day Ιουνίου 1944.,ενώ έριξε αλεξιπτωτιστές σε Νορμανδία κοντά στο Ste-Mere-Eglise για D-Day (6 Ιουνίου 1944) .
Μετά την απόβαση στη Νορμανδία η μοίρα μετέφερε προμήθειες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες Μάιο του 1945. Πήρε μέρος στον πόλεμο της Κορέας.Διενήργησε αερογέφυρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ''Ασπίδα Ερήμου''  με δράση στην Νοτιοδυτική Ασία , σε αποστολές για την ανακούφιση των  Κούρδων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ , σε αερογέφυρα και προμήθεια με ρίψεις στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη .Τον Νοέμβριο του 2009, η 37η Airlift Squadron παρέδωσε τα C-130E και πλέον πετάει μόνο μοντέλα C-130J Super Hercules.


Μέρη του C-130J κατασκεύαζονται στην ΕΑΒ. 
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ( ΕΑΒ) κατασκευάζει  την κατασκευή και συναρμολόγηση των δομικών τμημάτων (plugs και mid panels) της ατράκτου του σύγχρονου αυτού μεταγωγικού αεροσκάφους της  Lockheed Martin Aeronautics.
 
Η κατασκευή και η συναρμολόγηση των plugs και "mid panels" αποτελεί μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130j Super Hercules που ανέλαβε η ΕΑΒ το 2010, ως ο μοναδικός προμηθευτής παγκοσμίως για όλους τους πελάτες της αμερικανικής εταιρείας.Η συμφωνία ΕΑΒ -Lockheed Martin Aeronautics για τα C-130j Super Hercules αναμένεται να φθάσει μέχρι το 2019
Η ΕΑΒ έχει  πιστοποιηθεί ώστε να παρέχει και υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης για τα αεροσκάφη του τύπου αυτού της αμερικανικής Αεροπορίας που σταθμεύουν στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis