Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:24 | 25/02/2015

 

Οι «κρυφές» φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. … καίνε τον ΠΑΟ, «ζουμάροντας» στα έκτροπα. Έχουν καταγράψει τα πάντα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το επεισοδιακό κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στους αιωνίους αντιπάλους, στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης», εντός και εκτός των εγκαταστάσεων. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από εισαγγελική διάταξηείχαν την άδεια βιντεοσκόπησης εικόνων, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων, που έχουν «υποψία» επεισοδίων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, έχουν «κινηματογραφηθεί τα πάντα και παρότι αρκετοί από εκείνους που συμμετείχαν στα επεισόδια έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά, αποτυπώνονται οι βασικοί πρωταγωνιστές τους». Τουλάχιστον δύο… αθέατες φορητές ασύρματες κάμερες έχουν καταγράψει «κοντινά πλάνα» των στιγμών της επικίνδυνης έντασης, και το υλικό τους μαζί με άλλο από τις σταθερές κάμερες του γηπέδου έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω επεξεργασία του προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι «κρυφές» καταγραφές, μετά από εισαγγελική άδεια, έχουν καθιερωθεί κατά τη διεξαγωγή ντέρμπι σε όλα τα αθλήματα ακόμη και σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όταν έχουν κριθεί «επικίνδυνα» για δημιουργία επεισοδίων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μία τέτοια «κρυφή» αστυνομική κάμερα είχε ταυτοποιήσει και ουσιαστικά «συλλάβει» τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης με στόχο την καφετέρια του διεθνή  ποδοσφαιριστή Γιώργου Τζαβέλα, στις 17 Απριλίου 2014 στον Βύρωνα. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας της καφετέριας είχε καταγράψει εικόνες των δραστών, οι οποίες ταυτοποίηθηκαν με αντίστοιχες που είχαν καταγράψει οι «κρυφές» κάμερες των αστυνομικών από τις κερκίδες του γηπέδου.

Τα αρμόδια στελέχη έχουν αναλάβει την προανάκριση για τα επεισόδια, για τη ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων, που έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Παϊτίμ Κασάμι, του αναλυτή της ομάδας και του υπεύθυνου ασφαλείας της Super League, Μάκη Τσάτσου, που δέχθηκε καρέκλα στο πρόσωπο, όταν βρέθηκε κοντά στο προπονητή του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα κατά τη διάρκεια της «κοντινής προστριβής» του με θερμόαιμους οπαδούς του ΠΑΟ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει δεκάδες καταθέσεις, οι οποίες συνοδευμένες με το οπτικοακουστικό υλικό καθιστούν σχεδόν βέβαιη την τιμωρία της έδρας του ΠΑΟ, ενόψει μάλιστα και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο πολύ πιθανόν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αξιωματικοί της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας καλούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν και άλλα «μέτωπα» με πιθανές εστίες ακραίας έντασης. Πρόκειται για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ουκρανική Ντνίπρο για την φάση των 32 του Europa League, και αυτόν του κυπέλλου Ελλάδος του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που ήδη έχει… sold out με περίπου 60.000 οπαδούς στις κερκίδες του. Το πιθανό ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ολυμπιακού και από τις δύο διοργανώσεις, ενδέχεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των οπαδών του, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέκτες των οποίων έχουν γίνει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που καταστρώνουν σχέδια αντιμετώπισής τους.   

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis