Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:58 | 12/06/2017

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών μη εξαγοράσιμη καταδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 23χρονος ρομά που κατηγορείται για τους άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι, την ημέρα που βρήκε τον θάνατο ο 11χρονος Μάριος.

Το δικαστήριο έκρινε τον νεαρό ένοχο χωρίς ελαφρυντικά και του επέβαλλε μια ποινή η οποία σύμφωνα με τον συνήγορό του θα τον οδηγούσε στη φυλακή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκφώνηση της απόφασης, η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου χαρακτηρίζοντας εξοντωτική την απόφαση, δεδομένου μάλιστα άλλοι δύο δράστες άσκοπων πυροβολισμών την ίδια ημέρα, καταδικάστηκαν το περασμένο Σάββατο σε φυλάκιση 8 μηνών και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τον συνήγορο του 23χρονου, Γιάννη Γλύκα, αυτή η απόφαση του δικαστηρίου έχει σκοπό μόνο την εξόντωση του 23χρονου, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τον θάνατο του 11χρονου.

Έτσι εντός της ημέρας θα πρέπει να συνεδριάσει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα κρίνει αν κάνει δεκτή την αίτηση εξαίρεσης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει για την τύχη του 23χρονου. Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η μοιραία σφαίρα έφυγε από άλλο σημείο πίσω από το σχολείο και δεν προέρχεται από τη δική του καραμπίνα. Επίσης τονίζει ότι έγινε στόχος αντιποίνων αφού στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών το σπίτι του ήταν ανάμεσα σε αυτά που κάηκαν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ακριβώς η ακτίνα βολής και να εντοπιστεί το πιθανό σημείο όπου βρισκόταν ο δράστης.

Πηγή:  www.zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκρίνοντας το νέο πιστόλι P320 X-Five με το πρότυπο P320 πλήρους μεγέθους

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis