Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 29/06/2017

Εμπλοκή σημειώθηκε στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, καθώς η τουρκική πλευρά ανασύρει διαρκώς θέματα τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική πλευρά και την ΕΕ. 

Στη πρωινή συνάντηση των κυρίων Αναστασιάδη και Ακιντζί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε θέμα παραχώρησης προνομίων στους Τούρκους πολίτες, ανάλογα με αυτά που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες ως πολίτες της ΕΕ. 

Μάλιστα ο Ακιντζί φέρεται να διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία άλλη συζήτηση αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υποχωρήσει σε αυτό το θέμα.

Ουσιαστικά αυτό που ζητάει ο κ. Ακιντζί είναι η μετατροπή των Τούρκων υπηκόων σε πολίτες της ΕΕ κάτι που δεν μπορούν να δεχθούν σε καμία περίπτωση τα όργανα της ΕΕ αφού θα καθιστούσε τη Τουρκία μέλος της ΕΕ από τη πίσω πόρτα. 

Η απογευματινή συνάντηση για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων καθυστέρησε καθώς ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί εκτός προγράμματος σε διαβουλεύσεις. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα είναι βαρύ καθώς η στάση του κ. Ακιντζί καθιστά σαφές πως πρωτίστως είναι το συμφέρον της Τουρκίας και δευτερευόντως των Τουρκοκυπρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis