Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:16 | 24/04/2015

Μετ' εμποδίων άρχισε σήμερα, 3η ημέρα η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην ισχυρό άνδρα της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τα επισφαλή δάνεια, ύψους 700.000 ευρώ σε εταιρίες δικών του συμφερόντων, σύμφωνα με την κατηγορία.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δήλωσαν με μία φωνή παραίτηση από τα καθήκοντά τους, επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος. Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι εφόσον παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ , απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Ετσι το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διορίσει αυτεπαγγέλτως δικηγόρους από τον κατάλογο, χωρίς αυτό να εξασφαλίζει ότι η δίκη θα συνεχιστεί, αφού και αυτοί μπορεί να δηλώσουν κώλυμα λόγω της απόφασης του συλλόγου τους.

Ακόμη όμως και αν τελικώς αποδεχθούν το διορισμό τους, το πιθανότερο είναι ότι η δίκη θα διακόψει, προκειμένου οι νέοι δικηγόροι να διαβάσουν την δικογραφία.



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis