Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:22 | 14/03/2021

Τα μέλη της οργάνωσης “Πυρήνας Ελισάβετ Κοβάλσκαγια” ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε βάρος οικίας αστυνομικού το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Η ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε στον αντιεξουσιαστικό ιστότοπο indymedia. “Είναι ένα δείγμα για το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας πάθει κάτι χειρότερο και μη αναστρέψιμο” αναφέρουν στο κείμενό τους οι δράστες της επίθεσης.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάληψης ευθύνης:

“Δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις. Ο ανυποχώρητος αγώνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα συνεχίζεται για 64η ημέρα και εκπορεύεται, ως τέτοιος, από την αναγκαιότητα μέσα στην οποία γεννήθηκε. Αναγκαιότητα που εντείνεται και ισχυροποιείται όσο η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει εμμονικά και επιδεικτικά να διατηρεί αδιάλλακτη στάση, δολοφονώντας τον. Η αιχμηρότητα της κρατικής, αυτής, αδιαλλαξίας αποσκοπεί όχι στον θάνατο του αλλά πολύ περισσότερο στην εξόντωση και την οριστική συντριβή της επαναστατικής προοπτικής και της αγωνιστικής αξιοπρέπειας, όσα, δηλαδή, ενσαρκώνονται στο πρόσωπο του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα.

Με οργή παρακολουθούμε την τελευταία εβδομάδα την αέναη εκδικητικότητα του κράτους που μετουσιώνεται μέσα από εναλλασσόμενες δηλώσεις αποπνέοντας πότε κίβδηλες αισιοδοξίες και άλλοτε τη στυγνή και μανίωδη πρόθεση για εξόντωση. Όμως, η έκπληξη είναι μια πολυτέλεια που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας. Είναι φανερό ότι προσπαθείτε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας αλλά όσο και αν πασχίζετε να αποτινάξετε κάθε κόστος από έναν επικείμενο θάνατο εσείς και μόνο θα είστε οι υπαίτιοι, υπογράφοντας μαζί και τον δικό σας. Είμαστε σίγουροι πως από τον αγώνα μας, στο εδώ και στο τώρα, θα αναβλύσει η εκδίκηση, ενώ η εξουσία σας θα κείτεται στα ερείπια της ιστορίας που εσείς επιλέξατε, και για πρώτη φορά θα θριαμβέψει η ζωή επί του θανάτου.

Όσοι εκτελούν τυφλά τον νόμο, όσοι υπηρετούν τις ορέξεις της εκάστοτε εξουσίας είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι στη καταστολή, στις δολοφονίες και στις κρατικές αυθαιρεσίες. Από τους συνοριοφύλακες που ξυλοκοπούν και καταδιώκουν μετανάστες, τους δικαστικούς και τους εισαγγελείς που ακολουθούν τις διαταγές της εξουσίας και καταδικάζουν ξανά στο σκοτάδι τους κρατούμενους, καταπατώντας στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες, μέχρι τον κάθε μπάτσο που ως εκτελεστικό όργανο παίρνει την εξουσία στα χέρια του και καταστέλλει βίαια όσους και όσες αγωνίζονται για την συλλογική ελευθερία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ασυδοσίας των μπάτσων από ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και απαγωγές μέχρι δολοφονίες αγωνιστ(ρι)ών που δήθεν εκπυσοκρότησε το όπλο τους, που δήθεν αμύνθηκαν σε επιθέσεις και ανταπέδωσαν και οι ίδιοι,χωρίς βέβαια να μας εκπλήσσει η ατιμωρησία τους μιάς και οι καθοδηγούμενες ετυμηγορίες της “δικαιοσύνης” δεν μας προκαλούν καμία εντύπωση.

ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ

Είμαστε εδώ για να κάνουμε ανήσυχο τον ύπνο όσων ευθύνονται, όσων χτίζουν τις ζωές τους πάνω στην εκμετάλλευση και την αδικία. Γιατι η αδικία δεν είναι ανώνυμη, έχει όνομα και διεύθυνση. Για όλους αυτούς τους λόγους το βράδυ της Παρασκευής 26/02 πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι μπάτσου στην οδό Παπαιωάννου, στις Συκίες και σας ενημερώνουμε ότι είναι μόνο η αρχή. Είναι ένα δείγμα για το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας πάθει κάτι χειρότερο και μη αναστρέψιμο. Για αρχή επιστρέφουμε λίγη από την βία που δεχόμαστε καθημερινά από τα ένστολα καθάρματα και σας υποσχόμαστε ότι η ένταση θα αυξηθεί.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε τον αναρχικό Λάμπρο Φούντα που έπεσε μαχόμενος στις 10/03 από όπλο μπάτσου σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, Η 10 ΜΑΡΤΗ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΓΕΝΝΑ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Πυρήνας Ελισάβετ Κοβαλσκαγια

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis