Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:10 | 28/11/2019

Εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο κτηριακό συγκρότημα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου μέλη της ομάδας «Οργάνωση Αναρχική Δράση», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξιουσιαστικού χώρου.

«Κατ’ αυστηρή εντολή του ίδιου του στρατηγείου του ΝΑΤΟ, η επίθεση μας αποκρύφτηκε από τη δημόσια σφαίρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για καθαρά διπλωματικούς λόγους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το ΝΑΤΟ επιλέγει να κρύψει τις απώλειές του και την επιχειρησιακή του ανασφάλεια απέναντι στις επαναστατικές διαθέσεις. Ένα χρόνο πριν ακολούθησε την ίδια τακτική έπειτα από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν μαχόμενες πρωτοβουλίες συντρόφων και συντροφισσών ενάντια στις εγκαταστάσεις και τα οχήματα του στρατηγείου ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη.

Η επίθεσή μας, με μια συστοιχία 3 εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών χαμηλής ισχύος, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικάνου πρέσβη Jeffrey Pyatt στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή μεταξύ άλλων κυβερνητικών και διπλωματικών αξιωματούχων στον πολιτικοεπιχειρηματικό θεσμό Thessaloniki Summit», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"...ζητάμε από όλους τους συντρόφους/ισσες να μην ασχολούνται με εικασίες και να παραμελούν την αντίστασή τους. Η πορεία του αγώνα μας είναι σαφής και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα σχέδιά μας. Όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνώντων, η αντίσταση θα πει την τελευταία λέξη.»

Διεθνιστική Κομμούνα της Ροτζάβα

Ο πόλεμος που διεξάγει το τουρκικό φασιστικό κράτος απέναντι στις μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών και ανταρτισσών μαίνεται αδιάκοπα, παρότι η διεθνή κοινότητα σιγεί προκλητικά και τα μέσα ενημέρωσης θάβουν στη λήθη τα χιλιάδες εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στα εδάφη της Συρίας. Σε αυτό τον πόλεμο οι Νατοϊκές δυνάμεις έχουν ξεκάθαρη θέση.

Η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ επιτίθεται με την πλήρη στήριξη της ΒορειοΑτλαντικής Συμμαχίας, που στηρίζει ηθικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά αυτή την εισβολή θέτοντας ξεκάθαρα ως προτεραιότητα τις σχέσεις ενός συμμάχου με το υπόλοιπο τραστ της Συμμαχίας παρά τις όποιες “διαφωνίες”. Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρει πως ...η Τουρκία επέτρεψε τη χρήση των βάσεων σε συμμαχικές χώρες στην καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» όπως της ΝΤΑΕΣ, κάνοντας ξεκάθαρο πως τα συμμαχικά συμφέροντα και η διαρκή προσπάθεια πρόσδεσης της Τουρκίας στις δυτικές δυνάμεις είναι ασυμβίβαστη προτεραιότητα με κάθε κόστος και συνέπεια για τους λαούς.

Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο κτηριακό συγκρότημα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR, NATO Rapid Deployable Corps Greece) στην συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 14ης Νοέμβρη. Κατ’ αυστηρή εντολή του ίδιου του στρατηγείου του ΝΑΤΟ, η επίθεση μας αποκρύφτηκε από τη δημόσια σφαίρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για καθαρά διπλωματικούς λόγους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το ΝΑΤΟ επιλέγει να κρύψει τις απώλειές του και την επιχειρησιακή του ανασφάλεια απέναντι στις επαναστατικές διαθέσεις. Ένα χρόνο πριν ακολούθησε την ίδια τακτική έπειτα από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν μαχόμενες πρωτοβουλίες συντρόφων και συντροφισσών ενάντια στις εγκαταστάσεις και τα οχήματα του στρατηγείου ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη.

Η επίθεσή μας, με μια συστοιχία 3 εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών χαμηλής ισχύος, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικάνου πρέσβη Jeffrey Pyatt στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή μεταξύ άλλων κυβερνητικών και διπλωματικών αξιωματούχων στον πολιτικοεπιχειρηματικό θεσμό Thessaloniki Summit. Η επίθεσή μας είναι μια ανοιχτή πρόκληση και προειδοποίηση προς την ντόπια έκφραση του ΝΑΤΟ: αν ο ελληνικός στρατός συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμο ενάντια στην Κουρδική αντίσταση, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για τις απώλειες που θα μετρά στα εγχώρια εδάφη. Δε θα αφήσουμε κανένα έγκλημα αναπάντητο.

46 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 και ενώ το διακρατικό έγκλημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων εξακολουθεί να αφανίζει κάθε ίχνος ζωής και ελευθερίας στις τάξεις των καταπιεσμένων, η έλευση ενός εκπροσώπου της αφρόκρεμας των φονιάδων αυτής της Γης (καθώς η Αμερική αποτελεί την κρατική ναυαρχίδα του ΝΑΤΟ) κατά τις εκδηλώσεις εξεγερσιακής μνήμης και τιμής, είναι προσβολή των δικών μας νεκρών και αιτία πολέμου. Μέσα από την στοχοποίηση της διεθνούς στρατοκρατίας και των διπλωματικών συμφερόντων, στέλνουμε την αλληλεγγύη και τη δύναμή μας στις αντάρτισσες και τους αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας των Γυναικών (YPJ) που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για την υπεράσπιση του επαναστατικού εγχειρήματος του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού στα συριακά εδάφη. Μέσα από τη μεταφορά του πολέμου στα εμφυλιοπολεμικά εδάφη των δυτικών μητροπόλεων, στέλνουμε μια υψωμένη γροθιά στους διεθνιστές επαναστάτες του Επαναστατικού Αντιφασιστικού Μετώπου (RAF), που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων Ανταρτών και Ανταρτισσών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι των αντάρτικων πολιτοφυλακών του Κουρδιστάν, δεν είστε μόνοι. Οι φωτιές και οι εκρήξεις μας μέσα από τα αντάρτικα μητροπολιτικά πεδία της Ευρώπης, υποκλίνονται στο επαναστατικό δέος και τη δύναμή σας. Χιλιόμετρα μακριά ο καθένας και η καθεμιά από εμάς πολεμάει την ντόπια έκφανση του ίδιου εχθρού. Κοιτώντας τον ίδιο ουρανό με τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα, φωνάζουμε δυνατά πως οι λαοί νικούν με τα όπλα στα χέρια. Έτσι αγωνιζόμαστε για το επαναστατικό όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Έτσι τιμάμε τους χιλιάδες μάρτυρες που χάθηκαν γι’ αυτό.

Η άνοδος του μιλιταρισμού και η στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση για τις δυτικές υπερδυνάμεις, έτσι ώστε να περιφρουρήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα και τις επιδιώξεις στη Μέση Ανατολή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τον συνασπισμό συμφερόντων και την επιχειρησιακή της προσάρτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιχειρεί να μετατραπεί σε υπερδύναμη (όσον αφορά τους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας, της ανάπτυξης και των επενδύσεων) αλλάζοντας τις ισορροπίες στα παιχνίδια εξουσίας όπως για παράδειγμα η βολή ενάντια στο ρώσικο μονοπώλιο.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι άλλος από το ΝΑΤΟ, που μέσα από την στρατιωτική συμμαχία των κρατών-μελών του, αποτελεί τον μεγαλύτερο εν ενεργεία στρατό σε ότι αφορά την επιχειρησιακή δυνατότητα, την αριθμητική και εξοπλιστική υπεροχή και την εδαφική του στρατοπέδευση. Βασική επιδίωξη και στόχος είναι η προσάρτηση ακόμα περισσότερων δυνάμεων έτσι ώστε να διευρυνθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες με βάση τη γεωγραφική ανάπτυξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και αφού υπάρχει ο στόχος, υπάρχουν και τα εργαλεία: τρομοκρατία, συνωμοσίες, πόλεμοι κτλ.

Η ίδια η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι τονίζει ενόψει της συνάντησης των ηγετών των χωρών του ΝΑΤO ότι «...υπάρχει κοινή εκτίμηση πως η συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ τόσο θετική και συγκεκριμένη».

Ο ελλαδικός χώρος που αποτελεί το επιχειρησιακό ακρωτήριο των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο για αυτές τις ανάγκες. Η νέα κανονικότητα απαιτεί μόνιμη στρατοπέδευση των νατοϊκών δυνάμεων στα εγχώρια εδάφη, αναβάθμιση των υπαρχουσών στρατιωτικών υποδομών, δημιουργία νέων και όχι μόνο. Οι μιλιταριστικές δυνάμεις της στρατοκρατίας καταχράζονται τη δημόσια περιουσία μετατρέποντας δημόσιες υποδομές όπως για παράδειγμα τα λιμάνια σε πολιτικές βάσεις για τα επιχειρησιακά τους συμφέροντα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των αμερικάνων διπλωματών αλλά και Ελλήνων και Αμερικανών στελεχών των ένοπλων δυνάμεων στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Θεοφάνη για τη σημαντικότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην οικονομική και επιχειρησιακή ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας που αποτελεί πύλη των Δυτικών Βαλκανίων προς τις διεθνείς αγορές. Τεράστιο ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για το αντίστοιχο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο συνεπή κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Αποτελεί τη δεύτερη δύναμη μετά τις ΗΠΑ, σε δαπάνες όσον αφορά τις εξοπλιστικές κούρσες και βρίσκεται ανάμεσα στις 7 χώρες που ξεπέρασαν τα ετήσια ποσοστά των οικονομικών προϋπολογισμών της συμμαχίας. Η εμβληματική σχέση που έχει αναπτυχθεί τόσα χρόνια στη βάση της Σούδας (εκεί όπου κατοικοεδρεύουν νατοϊκά εκπαιδευτικά κέντρα, υποδομές υλικοτεχνικής υποστήριξης, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α.), η εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 στη Λάρισα, η παρουσία της Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης και η πρόσφατη μεταφορά των νέων αμερικάνικων ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, η προβλεπόμενη εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οι συνεχείς κοινές στρατιωτικές ασκήσεις συμβάλλουν προς τη μονιμοποίηση της κατοχικής δραστηριότητας της ελληνικής επικράτειας από τις νατοϊκές δυνάμεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ελληνικό κράτος αλληλεπιδρά (ως προσαρτημένη δύναμη) με το ΝΑΤΟ καθώς αυξάνει παράλληλα με τη συμμαχία και την ατομική του δύναμη. Με την πολιτικοστρατιωτική στήριξη της Συμμαχίας και τη στρατηγική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα μετατρέπεται σε σουλτάνο των Βαλκανίων και καλείται να αποτελέσει εγγυήτρια δύναμη σε ότι αφορά τη ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής. Αυτό σημαίνει εντατικοποίηση του ελέγχου και της καταστολής στον φερόμενο ως εχθρό που στη συγκεκριμένη συγκυρία βρίσκει υλική υπόσταση στους μετανάστες, για να δώσει λύση στο πρόβλημα που γεννά η ίδια η ύπαρξη και τα συμφέροντα της ΒορειοΑτλαντικής Συμμαχίας μέσα από τους πολέμους που διεξάγει στη Μέση Ανατολή δεκαετίες τώρα, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε βίαιο εκτοπισμό από τους τόπους τους. Οι φονιάδες των λαών δεν αρκούνται στους νεκρούς από τα ιμπεριαλιστικά πεδία των μαχών.

Μέσα από την διεύρυνση και ενίσχυση της Frontex, τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αλλά και την αναβάθμιση των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας κάτω από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ενιαία αντιμεταναστευτική πολιτική χτίζουν φράχτες στα σύνορα, εμβολίζουν λέμβους στα ελληνικά και διεθνή ύδατα, καταδιώκουν οχήματα στις εθνικές οδικές αρτηρίες σκορπώντας το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους που τρέπονται σε άτακτη φυγή από τη δίνη και τη βιαιότητα των πολέμων.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών καθώς μέσα από την πολιτική διαχείρισης που εφαρμόζει η ΕΕ, κρατά εγκλωβισμένους εκατομμύρια ανθρώπους μακριά από τις οικογένειές τους σε άθλιες συνθήκες καταδικάζοντάς τους σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Τον έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές αναλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα το ΝΑΤΟ μέσα από μόνιμες δυνάμεις όπως η SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group - 2), πρώην SNFM (Standing Naval Force Mediterranean), για την παροχή συνεχούς ναυτικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις άμεσης αντίδρασης NRF (NATO Response Force) σε ειρηνικές περιόδους, κρίσης και έντασης.

Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία: πολέμοι, συνωμοσίες, τρομοκρατία.

Η αποστροφή μερίδας της κοινωνίας προς τους μετανάστες και η ανάδυση του συντηρητισμού είναι απόρροια μιας στρατηγικής έντασης με βαθιές ρίζες στο παρελθόν της ΒορειοΑτλαντικής Συμμαχίας. Από την απαρχή της δημιουργίας της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ δε θα μπορούσε να υπάρχει μόνο ως νόμιμη υπερδύναμη. Έτσι μαζί με την δημόσια δραστηριότητα ανέπτυξε και το οργανωμένο παρακράτος που έφερε την αποκλειστική ευθύνη για την υπόγεια εφαρμογή επιχειρήσεων που δημιουργούσαν προβοκάτσιες εντείνοντας τις εντάσεις και τη διχόνοια στα κοινωνικά πεδία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής αποτέλεσε η ύπαρξη της Gladio, που ξεκίνησε ως παραστρατιωτική επιχείρηση για την ένοπλη ανατροπή του κομμουνιστικού κινδύνου στην Δυτική Ευρώπη και κατέληξε ως ο επίσημος μυστικός στρατός για τις υπηρεσίες της CIA και του ΝΑΤΟ. Δεκάδες περιστατικά έχουν έρθει στην επιφάνεια για τον ρόλο που έπαιξαν τα τάγματα της Gladio στην ανάδυση των εθνικισμών έτσι ώστε να δικαιολογηθούν οι πολεμικές επεμβάσεις για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ που βαφτίστηκαν ως ειρηνευτικές αποστολές: η εμπλοκή Ελλήνων και Τούρκων παραστρατιωτικών πρακτόρων της CIA και του ΝΑΤΟ σε διαδοχικές επιθέσεις σε χριστιανικούς και μουσουλμανικούς στόχους για την ανάδυση των πατριωτικών αισθημάτων και της ρητορικής του μίσους, οδήγησε στη δημιουργία του ΤουρκοΚυπριακού ζητήματος και της διχοτόμησης του νησιού, η επιχείρηση Κόκκινη Προβιά και ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στο στρατιωτικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών και τη δικτατορία της επταετίας, οι δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις, οι απαγωγές και δολοφονίες αγωνιστών και το καθεστώς διασποράς τρομοκρατίας και προβοκάτσιας από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που αργότερα εμφανίστηκαν και ως πολιτευόμενοι (Γιωρκάτζης, Μιχαλολιάκος κ.α.) είναι λίγα από τα παραδείγματα που δείχνουν πως όπου δεν μπόρεσε να φτάσει το επίσημο χέρι της εξουσίας, διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες από το επίσημο παρακράτος για την επίτευξη των στρατηγικών της.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη κάθε άλλο παρά περίεργη δεν αποτέλεσε η ξαφνική ανάδυση των εθνικισμών κατά την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των καταπιεσμένων από το πραγματικό διακύβευμα που έκρυβε η συμφωνία ένταξης της γειτονικής χώρας στη Συμμαχία και η επικυριαρχία του ΝΑΤΟ στο σύνολο της βαλκανικής χερσονήσου. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, λοιπόν, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και κάθε κράτος-μέλος του, να μιλούν για τη συμβολή και τον πόλεμο ενάντια την τρομοκρατία. Σήμερα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την επανασύσταση των ταγμάτων θανάτου του θρησκευτικού σκοταδισμού που εκπροσωπεί το ISIS, η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση των τελευταίων δεκαετιών που μέχρι πρότινος είχε ηττηθεί από τις κουρδικές πολιτοφυλακές των διεθνιστών συντροφισσών και συντρόφων.

71 χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ εμφανίζεται πιο δυνατό από ποτέ. Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του, προσαρτά όλο και περισσότερες στρατηγικές δυνάμεις είτε ως επίσημα κράτη-μέλη, είτε μέσα από ξεχωριστές συνθήκες και πρωτόκολλα συνεργασίας, «ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες και συμμαχίες, ενώ διευρύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρησιακούς του ορίζοντες και στοχεύσεις: στις τελευταίες του δηλώσεις ο επικεφαλής της Συμμαχίας τόνισε πως είναι επιτακτική η επιχειρησιακή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο διάστημα, αναλύοντας τις δυνατότητες στον έλεγχο και την καταστολή μέσα από τη τεχνολογία της διαστημικής (...οι δορυφόροι θα μπορούσαν να χακαριστούν ή να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διατάραξη των δικτύων τηλεπικοινωνιών και να επηρεάσει διάφορες υπηρεσίες και περιοχές).

Απέναντι στην αναβάθμιση του εχθρού, δε μένουμε απαθείς και αναλαμβάνουμε το βάρος των ιστορικών επαναστατικών ευθυνών μας. Παίρνουμε θέση ερχόμενοι σε άμεση αντιπαράθεση και σύγκρουση με τα συμφέροντα της επικυριαρχίας του. Χτυπάμε στην καρδιά του κτήνους, επιστρέφοντας ένα μικρό αλλά σημαντικό μερίδιο από τη βία που δέχεται το παγκόσμιο στρατόπεδο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων για τα συμφέροντα της εξουσίας. Δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν οπισθοχωρούμε, δεν υπογράφουμε καμία συνθηκολόγηση. Η ιστορία μας δε χωράει άλλη Βάρκιζα. Συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουν δεκαετίες τώρα μαχόμενες συντρόφισσες και σύντροφοι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των κρατών και του καπιταλισμού.

Μέσα από αντάρτικα χτυπήματα ενάντια στα συμφέροντα και την υπόσταση του ελληνικού κράτους αλλά και των συμμαχιών που χτίζει με ξένους εταίρους, διεξάγουμε το δικό μας εμφύλιο αντικρατικό πόλεμο. Ενώνουμε τις φωτιές μας με κάθε μαχόμενη πρωτοβουλία που συμβάλλει μέσα από τις επιθέσεις της, στην οικοδόμηση της παγκόσμιας επαναστατημένης κοινότητας στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία κ.α. Ενώνουμε τις φωνές μας με κάθε εξεγερμένη καρδιά που χτυπά σε κάθε γωνιά του πλανήτη με το όνειρο της παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης.

Στέλνουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας στους Τούρκους μαχόμενους συντρόφους και συντρόφισσες που διεξάγουν τη σημαντικότερη εμφύλια αντιπαράθεση όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος, σπάζοντας το μονοπώλιο της βίας του φασίστα Ερντογάν. Μια υψωμένη γροθιά στα «Παιδιά της Φωτιάς» που ανέλαβαν την ευθύνη για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε εργοστάσια της Καισαρείας, της Düzce και στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Konya Eregli της Τουρκίας, με αφορμή την εισβολή του τουρκικού κράτους στη βόρεια Συρία.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών-πόλεμο στον πόλεμο των ΝΑΤΟϊκών.

ΥΓ:Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019, η εισαγγελική υπηρεσία του Κάλιαρι έκλεισε την έρευνά της για τον κύκλο του αντιμιλιταριστικού αγώνα κατά την περίοδο 2014 - 2017, προσάπτοντας κατηγορίες σε σαράντα πέντε άτομα για συμμετοχή σε παρεμβάσεις ενάντια στον εντεινόμενο μιλιταρισμό στην Ιταλία. Πέντε σύντροφοι κατηγορούνται για"ανατρεπτική οργάνωση με τρομοκρατικές προθέσεις", ενώ οι υπόλοιποι για συμμετοχή σε στιγμές συλλογικού αγώνα ενάντια στη στρατοκρατία. Μέσα από την επίθεσή μας, στέλνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη σε όλους όσους στοχοποιούν μέσα από το λόγο και τη δράση τους τα συμφέροντα της διεθνούς στρατοκρατίας.

Οργάνωση Αναρχική Δράση"

Πηγή: thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτι


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis