Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:49 | 10/04/2020

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα απανωτά είναι τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του αστικού ιστού της πόλης της Λάρισας, στην οποία κατοικούν Ρομά, γεγονός που έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση στις υγειονομικές αρχές, αφού οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

Οι συνάδελφοι μας, καλούνται, για μια ακόμα φορά, μέσω των ελέγχων, να περιορίσουν την κίνηση των κατοίκων του συνοικισμού αυτού και τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, βάζοντας ως ασπίδα ουσιαστικά το σώμα τους.

Η αποστολή και ο ρόλος μας ως αστυνομικοί, είναι να εφαρμόσουμε το προσωρινό μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας από τον αόρατο εχθρό, προκειμένου να μην έχουμε έκρηξη της πανδημίας, με τις απρόβλεπτες και γνωστές σε όλους - από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - συνέπειες... Και ως τώρα τα καταφέρνουμε καλά! Κόντρα σε κάποιους έξυπνους που έμαθαν μια ζωή να είναι ενάντια στο νόμο και στο κοινό καλό, έχοντας ως δικαιολογία τα πιστεύω και την κουλτούρα τους. Όμως, κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Ξεχνούν ότι στη μάχη κατά αυτής της πανδημίας, όλοι είμαστε ίσοι και όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε τις οδηγίες των ειδικών, ειδάλλως τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία βλέπουμε.

Οι αστυνομικοί, μπορεί για κάποιους να είμαστε «εκπαιδευμένοι» και ως εκ τούτου να είμαστε υποχρεωμένοι να αντέχουμε στις διάφορες καταστάσεις, όπως οι προσβολές της προσωπικότητας, τα χτυπήματα, τις απειλές κ.ά., όμως, σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε άτρωτοι στη φονική πανδημία.

Πιστοί στο καθήκον και στον όρκο μας, περιμένουμε και εμείς το «χειροκρότημα» της κοινωνίας και το «κάτι παραπάνω» της Πολιτείας, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε κι ο Πρωθυπουργός της Χώρας στο από 17-03-2020 διάγγελμά του.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, ειδικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,  να σταματήσουν τις όποιες άσκοπες μετακινήσεις τους. Να είναι σίγουροι ότι οι αστυνομικοί της Λάρισας θα εξακολουθήσουν να τους προστατεύουν διακινδυνεύοντας, τόσο τη ζωή τους, όσο και τη ζωή των οικογενειών τους.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τέτοιους εργαζόμενους και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis