Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 11/12/2017

Μπορεί να μην σημειώθηκαν πολλές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου σήμερα Δευτέρα, ωστόσο μετά από ένα διάστημα δέκα ημερών πάνω από το Αρχιπέλαγος επανεμφανίστηκαν οπλισμένα F- 16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό τα δύο τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δυο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους επιτελείς του πενταγώνου είναι ότι οι Τούρκοι επιτελείς επέλεξαν να στείλουν οπλισμένα αεροσκάφη αμέσως μετά την προκλητική εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Κομοτηνή όπου έθεσε θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. 

[custom:google-ads]

Η ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας με τα οπλισμένα F- 16 εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές των πιλότων και αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα «ατύχημα» πάνω από το Αιγαίο. 

Τα δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό μαζί με ένα κατασκοπευτικό CN-235 προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν στον Ελληνικό εναέριο χώρο αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis