Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 08/10/2020

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε σήμερα ο άνδρας από τα Κουνουπιδιανά Χανίων, ο οποίος κακοποίησε βάναυσα το σκύλο του, κρεμώντας το και κόβοντάς του τα γεννητικά όργανα, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πανελλήνιο σάλο.

Ο 55χρονος δράστης, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να «ηρεμήσει το σκυλί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ekriti.

Ήδη, στον δράστη έχει επιβληθεί χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, ενώ η κατάθεσή του συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας που έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα Χανίων. Ο άνδρας, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με το ekriti.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, τα ουρλιαχτά του σκύλου άκουσε περαστικός ο οποίος έτρεξε φωνάζοντας προς το μέρος του ιδιοκτήτη. Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο.

Σύμφωνα με το cretalive, ο σκύλος σώθηκε, ωστόσο έχει στο κεφάλι και άλλα σημάδια στο κεφάλι, πιθανώς από κακοποίηση.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης προανήγγειλε αυστηρότερο ποινικό πλαίσιο για τους βασανιστές ζώων, μετά το περιστατικό αποτρόπαιης κακοποίησης σκύλου στην Κρήτη που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης.

Όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, η προστασία και ευζωία των ζώων αποτελεί βασική προτεραιότητά του και η σχετική νομοθετική πρόταση για αυστηροποίηση της νομοθεσίας θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis