Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:47 | 27/02/2016

Στον αέρα πυροβόλησαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της Πέμπτης έξω από το στάδιο «Καραϊσκάκης» για να ξεφύγουν από την ενέδρα αγριεμένων χούλιγκαν.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «ενέδρα θανάτου» που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 αστυνομικοί.

Το περιστατικό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οφείλεται στις λανθασμένες επιλογές, μεμονωμένης χρησιμοποίησης ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των οποίων η αποστολή είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι οι οργανωμένες ομάδες χούλιγκαν.

Όλα ξεκινούν στις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν η αθλητική αποστολή της ομάδας της Άντερλεχτ αναχώρησε από γνωστό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού με προορισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ξαφνικά μία ομάδα περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού προσέγγισαν με μοτοπορεία το ξενοδοχείο. Έκλεισαν όλο το μήκος της λεωφόρου Συγγρού διακόπτοντας κατά διαστήματα την πορεία της αποστολής με σκοπό την πρόκληση φόβου στα μέλη της.

Οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. έφθασαν σταδιακά εκεί επιχειρώντας να εκτρέψουν τους οπαδούς στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, χωρίς να τα καταφέρουν. Η μοτοπορεία συνέχισε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το ποδοσφαιρικό στάδιο μέσω της αερογέφυρας στην οδό Καραολή Δημητρίου ακολουθούμενη από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ..

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με οπαδούς που έφθαναν στο γήπεδο μαζί με τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία και άλλους που είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και είχαν στήσει ενέδρα. Εγκλώβισαν τους ένστολους εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις με πέτρες, μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Οι ρίψεις μετατράπηκαν σε συμπλοκή σώμα με σώμα, ανάμεσα στους πολυάριθμους χούλιγκαν και τους ελάχιστους αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί έπεσαν κάτω δεχόμενοι χτυπήματα από τους αγριεμένους νεαρούς. Οι ένστολοι έβγαλαν τον οπλισμό τους με δύο από αυτούς να πυροβολούν από μία φορά στον αέρα προκειμένου να απεγκλωβιστούν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τα αστυνομικά πυρά. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 11 από τους συνολικά 16 αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, και απεχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες, κράνη και ασυρμάτους. Ο Εισαγγελέας Πειραιά έδωσε εντολή σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής για την διενέργεια προανάκρισης του σοβαρού περιστατικού.

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης

 

http://www.huffingtonpost.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis