Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:35 | 19/09/2020

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης 

ΠΡΟΣ

1). Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

2). Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3). Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1). Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ  Ταξίαρχο κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ

2). Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης  Αστυν. Διευθυντή κ. Πασχάλη ΓΙΩΡΗ


κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Η Ένωσή μας, πολλάκις έχει αναφερθεί στην υποστελέχωση της Διεύθυνσής μας κι έχει υποβάλλει δι’ αυτό σχετικά έγγραφα, εκθέτοντας τα προβλήματα της Δ/νσής μας και των απαιτήσεων λόγω των συνεχών αστυνομικών επιχειρήσεων στον οικισμό Ρομά της περιοχής μας, της φρούρησης και διαχείρισης των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης καθώς και της καθημερινής  απασχόλησης των συναδέλφων στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών με τη συγκρότηση ΣΤΕΚ στην ευρύτερη περιοχή μας.

Εξάλλου την τρέχουσα χρονική συγκυρία λόγω της έκτακτης κατάστασης εξαιτίας COVID – 19, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την εφαρμογή υλοποίησης όλων των νομοθετημάτων για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού με αποτέλεσμα να μειώνεται περαιτέρω η αστυνομική δύναμη που απασχολείται για την ασφάλεια των πολιτών και των καθημερινών τους προβλημάτων.

Η ήδη μειωμένη οργανική δύναμη της Δ.Α. Ξάνθης που υπολείπεται κατά (50) θέσεις, σε χαμηλόβαθμο προσωπικό, της προβλεπόμενης από το οργανόγραμμα δύναμης, δεν επαρκεί ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στα καθήκοντά μας.

Το τελευταίο δε χρονικό διάστημα, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού διαθέτουν για την αστυνόμευση, περιπολικό μη πλήρους σύνθεσης (μόνο ο οδηγός) ακόμη και τις βραδινές ώρες, γεγονός που έχουμε καταγγείλει στη Διοίκηση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μια τακτική όμως που θέτει σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας.

κ Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

περιμένουμε να αφουγκραστείτε τα χρόνια προβλήματά μας,

γι’ αυτό ζητάμε ενόψει των συμπληρωματικών μεταθέσεων μηνός Οκτωβρίου τ.ε. να ενισχύσετε αριθμητικά και να θωρακίσετε τη Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης καλύπτοντας τα κενά των οργανικών της θέσεων στο έπακρον, προκειμένου για την  ικανοποιητική απόδοση και λειτουργία των Υπηρεσιών της.

 

Με εκτίμηση για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis