Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 17/03/2016

Κύριε Υπουργέ

Το Πυροσβεστικό Σώμα ως ο κεντρικός επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας της χώρας, συμμετέχει, όπως καλά γνωρίζετε, ήδη σε επιπρόσθετες επιχειρήσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Πέρα από τις μέχρι στιγμής απαιτήσεις, οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις πληθυσμού (μετανάστες – πρόσφυγες), η διαβίωση, διαμονή και διανυκτέρευσή τους, εκτός «μονίμων οργανωμένων δομών» δημιουργεί μια νέα παράμετρο επικινδυνότητας, που δημιουργεί αύξηση των επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έλευση της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και του φαινομένου των αγροτοδασικών πυρκαγιών που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, απαιτεί ενίσχυση των δομών και των πόρων του πυροσβεστικού οργανισμού προκειμένου να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τις απειλές και τις τυχόν εκδηλώσεις τους.

Κύριε Υπουργέ

Ο πυροσβεστικός οργανισμός, γονατισμένος από την εξαετή μνημονιακή καταιγίδα που συνεχίζεται αμείωτη, χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση η οποία συνίσταται:

  1. Πρόσληψη των συμβασιούχων Πυροσβεστών από την 1η Απριλίου και αύξηση του αριθμού τους στις ΠΥ των περιοχών που έχουν εγκατασταθεί ή θα εγκατασταθούν χώροι προσωρινής διαμονής προσφύγων – μεταναστών.
  2. Αύξηση των πιστώσεων για νυχτερινά – υπερωρίες – εξαιρέσιμα – εκτός έδρας των Πυροσβεστών ΠΥ των παραπάνω περιοχών.
  3. Αύξηση των πιστώσεων των εκτός έδρας του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
  4. Αύξηση των πιστώσεων για την συντήρηση και επισκευή πυροσβεστικών οχημάτων.
  5. Ενίσχυση σε πυροσβεστικό εξοπλισμό των ΠΥ των περιοχών που αναφέρονται παραπάνω.
  6. Χορήγηση στολής και ΜΑΠ στους 400 νέους εθελοντές Πυροσβέστες, προκειμένου να είναι πλήρως επιχειρησιακά αξιοποιήσιμοι από τον πυροσβεστικό οργανισμό.

Από τις εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών, διαφαίνεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την «έκρηξη» των μεταναστευτικών ροών στην πατρίδα μας, δεν είναι πρόσκαιρη και δεν θα τελειώσει σύντομα.

Κύριε Υπουργέ

Εγκαίρως σας εκφράζουμε την ανησυχία μας και ζητούμε την έγκαιρη μέριμνά σας για την ενίσχυση του πυροσβεστικού μηχανισμού.

 

eaps.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis