Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:13 | 04/03/2015

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας εμφανίστηκε ο βιαστής  της νεαρής Ινδής που κακοποιήθηκε ομαδικά και δολοφονήθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο το 2012.

Ήταν Δεκέμβριος του 2012, όταν η 23χρονη φοιτήτρια που βρισκόταν στο λεωφορείο με έναν φίλο της, βιάστηκε ομαδικά από 6 άνδρες.

Ένας εκ των δραστών ο Μουκές Σινγκχ, προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του στο BBC πως «τα κορίτσια είναι υπεύθυνα για τους βιασμούς», ενώ συμπλήρωσε πως «ένα κορίτσι δεν τριγυρίζει στις 21.00. Ένα κορίτσι είναι περισσότερο υπεύθυνο για τον βιασμό από έναν άνδρα. Αγόρια και κορίτσια δεν είναι ίσα».

Ο δράστης μεταξύ άλλων τόνισε πως οι γυναίκες έχουν θέση στο σπίτι και στο νοικοκυριό και όχι στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης. Ο Σινγκχ δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς διευκρίνισε πως μόνο το 20% είναι καλά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοπέλα βασανίστηκε μια μεταλλική ράβδο και τόσο αυτή όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν. Στην έκθεση των αρχών αναφέρεται πως οι κακοποιοί οδηγούσαν εκ περιτροπής το λεωφορείο, ενώ δύο από αυτούς κρατούσαν το θύμα ακινητοποιημένο και άλλος το βίαζε. Οι κατηγορούμενοι δεν βίασαν μόνο το θύμα αλλα προχώρησαν και στην αφαίρεση τμήματος του εντέρου του και πέταξαν αυτή και τον φίλο της στον δρόμο, ώστε να την πατήσουν με το λεωφορείο. Ο νεαρός, ωστόσο, πρόλαβε και τράβηξε την κοπέλα πριν βρεθεί κάτω από τις ρόδες του οχήματος. Η 23χρονη κοπέλα,θυμίζουμε, πως υπέκυψε στα τραύματά της 2 εβδομάδες αργότερα.

Το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό θα αποτυπωθεί σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Κόρη Ινδών» , μέσα από τα μάτια της Βρετανίδος σκηνοθέτριας, Λέσλι Άντγουιν. Για χάρη του ντοκιμαντέρ η Άντγουιν πήρε συνέντευξη από τον Μουκές Σινγκχ και διέκρινε για μια ακόμη φορά το πόσο αμετανόητος ήταν ο δράστης.έθανε ύστερα από ομαδικό βιασμό από 6 άνδρες.

«Αυτό που κατάλαβα παίρνοντάς του τη συνέντευξη και το οποίο βρήκα πιο τρομακτικό, είναι η ιδέα που έχει για τις γυναίκες και ο τρόπος με τον οποίο τις βλέπει", είπε η Άντγουιν σε δημοσιογράφους και συνέχισε: «"Δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια, ούτε ένα δευτερόλεπτο μεταμέλειας σε 16 ώρες συνέντευξης. Στην πραγματικότητα ήταν το αντίθετο. Η στάση του Μουκές είναι να λέει 'γιατί κάνουν ολόκληρη ιστορία, όλος ο κόσμος το κάνει».

«Συμπεριφέρεται σχεδόν σαν ένα ρομπότ. Δοκίμασα τα πάντα, όλα τα κόλπα που ήξερα για να δακρύσει ή για να δείξει κάποια μεταμέλεια», συμπλήρωσε.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή στην Βρετανία, την Ινδία και σε ακόμη πέντε χώρες.

Ο Σινγκχ, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις έχει καταδικαστεί σε θάνατο, ομολόγησε πως δεν έχει σχέση με τον βιασμό, παρά μόνο πως οδηγούσε το λεωφορείο. Ένας ανήλικος που συμμετείχε στον βιασμό καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση, ενώ ένας ακόμη δράστης απεβίωσε στην φυλακή πριν την δίκη.

Το trailler του ντοκιμαντέρ:

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis