Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:35 | 12/02/2015

 

Διχασμένοι είναι οι Γερμανοί στο ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το 48% των Γερμανών τάσσεται υπέρ ενός Grexit ενώ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε πως στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αναποφάσιστο είναι το 23%.

 

Η έρευνα της Focus έδειξε ότι οι περισσότεροι υποστηρικτές της μη παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ προέρχονται από το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών (AfD), το 82% των οποίων θέλει Grexit. Διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων: Grexit θέλει το 47% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας εμφανίζεται το 47% των πράσινων, το 41% των αριστερών και του 40% των φιλελεύθερων του FDP.

Αναφορικά με το κούρεμα του χρέους, το 44% των Γερμανών αναμένει μια τέτοια εξέλιξη με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων σχεδόν από όλα τα κόμματα να προβλέπει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους: 42% των σοσιαλδημοκρατών, 48% των φιλελεύθερων FDP, 54% των πρασίνων και 58% του Αριστερού Κόμματος. Η μόνη πλειοψηφία που δεν θεωρεί ότι θα γίνει διαγραφή χρέους είναι εκείνη των κεντροδεξιών υποστηρικτών: το 40% απάντησε ότι θα γίνει διαγραφή με το 45% να προβλέπει το αντίθετο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis