Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 29/08/2019

Εδώ και ένα περίπου μήνα οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί βρίσκονται σε μια αναστάτωση, καθόσον εκατοντάδες από αυτούς μετακινούνται σωρηδόν με αποσπάσεις και μεταθέσεις. Την κύρια ευθύνη των μετακινήσεων αυτών έχει η ανώτατη φυσική και η πολιτική ηγεσία, η οποία και ξεκίνησε και διατηρεί την κατάσταση αυτή, με το πρόσχημα ότι θέλει τους Αστυνομικούς να “βγούνε στο δρόμο” και να μην είναι στα γραφεία.

Είναι οξύμωρο, αλλά οι Υπηρεσίες τις οποίες στοχοποιεί η Διοίκηση, έχουν επανδρωθεί ή ακόμη και δημιουργηθεί από την ίδια!

Ενστερνιζόμαστε την άποψη ότι η Αστυνόμευση είναι το κατ’ εξοχήν έργο του Σώματος και είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των μάχιμων Υπηρεσιών, αλλά η Ηγεσία όφειλε να θέσει εκ των προτέρων αξιοκρατικά κριτήρια για την επάνδρωσή τους, έχοντας ως γνώμονα τη αυστηρή τήρηση των διατάξεων και των κανονισμών του Σώματος, ίσως και τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων για τις εν λόγω Υπηρεσίες.

Αντί γι αυτό, κατά τη διάρκεια της “προσπάθειας” αυτής είδαμε ακόμα και  Αστυνομικούς ηλικίας 45 έως 50 ετών να μετακινούνται σε ομάδες ΔΙ.ΑΣ., για τις οποίες είναι ακατάλληλοι να εκτελέσουν Υπηρεσία, αλλά και συναδέλφους που έχουν προσφέρει εδώ και χρόνια με τις γνώσεις και τις ειδικότητές τους σε Υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η Οικονομική Αστυνομία κ.α., να μετακινούνται εν μια νυκτί.

Να μετακινούνται με μια κατάφωρη συστηματική παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθόσον οι αποσπάσεις, αλλά και οι μεταθέσεις διατάσσονται για Υπηρεσιακές ανάγκες με Υπηρεσιακά κριτήρια, τα οποία όμως δεν υπάρχουν, καθόσον από τη μια οι Υπηρεσίες στις οποίες μετακινούνται είναι πλήρες οργανικών θέσεων, αλλά και τα Υπηρεσιακά κριτήρια, όπως πχ οι υπηρεσιακές τους βαθμολογίες είναι κατά το πλείστον άριστες. ενώ έχουν άψογα πειθαρχικά μητρώα.

[custom:google-ads]

Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται που βρίσκεται σε όλα αυτά η ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος;

Που είναι εκείνες οι διαβόητες αποχωρήσεις των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας από τα συμβούλια μεταθέσεων, που λάμβαναν χώρα “τρανταχτά” με σκληρές ανακοινώσεις  κατά το παρελθόν;

Αλήθεια τι θέση παίρνουν οι εν λόγω εκπρόσωποι μας στα συμβούλια αυτά;

Όσο τους είδατε εσείς, τους είδαμε και εμείς!

Είναι γνωστό συνάδελφοι ότι, ο βασικός λόγος για τον οποίο οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και γενικά οι επιχειρησιακές μονάδες τις Ελληνικής Αστυνομίας είναι στα πρόθυρα τις κατάρρευσης, είναι οι μηδενικές προσλήψεις στο Σώμα επι χρόνια, με αποτέλεσμα την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του Σώματος, αλλά  και η παλαιότητα-ανυπαρξία του υλικοτεχνικού εξοπλισμού(οχήματα, μηχανές, εξοπλισμός κτλ), προβλήματα που οφείλονται σε αποφάσεις ή ολιγωρία της Διοίκησης και σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του εργαζόμενου προσωπικού!

Το συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους Αστυνομικούς και τα κατοχυρωμένα εργασιακά τους δικαιώματα, χωρίς κομματικό χαρακτήρα ή προσδιορισμό. Η αποστολή του δεν είναι να ασχολείται με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τις δράσεις του Σώματος, την αποκλειστική ευθύνη των οποίων έχει η φυσική και πολιτική ηγεσία. Επίσης δεν είναι σωστό και πρέπον να επιτρέπει αυθαιρεσίες της Διοίκησης, ακόμα και αν ο σκοπός της είναι να παραχθεί Αστυνομικό έργο, όταν η ίδια  είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα!

Η αναξιοκρατία προέρχεται και διατηρείται πάντοτε από τη κορυφή της πυραμίδας και όχι από τη βάση της. Είναι υποχρέωση όλων μας να την αντιμετωπίσουμε σθεναρά, τόσο αυτήν όσο και αυτούς που την εκφράζουν ή την επιτρέπουν.

Είμαστε δίπλα και θα βάλουμε πλάτη για όλους τους συναδέλφους που αδικήθηκαν, εναντίον όλων όσων για οποιοδήποτε λόγο αποφάσισαν και διέταξαν μια απόσπαση ή μετάθεση χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπονται.

ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάλεσμα στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Αστυνομικών Ορεστιάδας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis