Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:49 | 01/12/2019

Την 29-11-2019 έλαβε χώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στα γραφεία της στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Μέλη του Προεδρείου μας ενημέρωσαν για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν με στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και του δικού μας Υπουργείου. Δυστυχώς όμως, όπως προέκυψε από τις συζητήσεις και τα ερωτήματα που τέθηκαν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προς το Προεδρείο, πρόκειται για τις τυπικές και σύντομες συναντήσεις με κατάθεση υπομνημάτων και όχι περιεκτικές συναντήσεις με συζητήσεις που να καταλήγουν σε κυβερνητικές δεσμεύσεις και επίλυση των ζητημάτων.

Μάλιστα εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως κατά τη συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών, η Ομοσπονδία μας δεν έλαβε καμία δέσμευση ή τουλάχιστον πληροφόρηση σχετικά με την κατάργηση του μισθολογίου που μας επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε για πιο απλά θέματα για τα οποία η παρούσα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί όπως και οι προηγούμενες.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα που τέθηκαν από τα μέλη στου συνδυασμού μας.

Μεγάλη εντύπωση προκλήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο από τις δηλώσεις του Υπουργού μας σχετικά με τις αλλαγές που εξήγγειλε σε διάφορα Προεδρικά Διατάγματα και Κανονισμούς του Σώματος, καθώς και η τοποθέτησή του για πολλά ανοιχτά και σοβαρά ζητήματα.

Την ανησυχία που εξέφρασαν τα μέλη μας σχετικά με όσα είπε ο Υπουργός, δεν φάνηκε να τη συμμερίζεται το Προεδρείο της Ομοσπονδίας. Απορία επίσης μας προξένησε το γεγονός ότι ο κ.Υπουργός έχει παραστεί προσκαλούμενος σε δύο Γενικά Συμβούλια, χωρίς να δέχεται ερωτήσεις ή να δίνει διευκρινήσεις για τις εξαγγελίες που διατυπώνει, με ευθύνη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας που διοργανώνει αυτές τις συναντήσεις.

Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε σχετικά με τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων, οι οποίοι θα επανδρώσουν παραμεθόριες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Από τη πλευρά μας τέθηκε το ζήτημα της αδικίας που θα υποστούν οι Αστυνομικοί που περιμένουν εδώ και χρόνια να μετατεθούν στις περιοχές αυτές με το σύστημα των μορίων.

Σημειώνεται ότι κατά την άποψή μας θα πρέπει τελικά η Πολιτεία να αποφασίσει ποιος είναι ο τρόπος πρόσληψης Αστυνομικών, ώστε να μην αδικείται κανένας Αστυνομικός. με οποιοδήποτε τρόπο και αν έχει προσληφθεί.

Και εδώ εντύπωση μας προξένησε η απάντηση του Προεδρείου ότι “έχουμε βγάλει ανακοίνωση”…!

Από τα μέλη μας υποβλήθηκε πρόταση για αλλαγή του ΠΔ 584/85(άρθρα 35 & 37), σχετικά με το τρόπο που προβλέπεται οι Αστυνομικοί να εξετάζονται από τους υπηρεσιακούς γιατρούς. Όπως αναφέρθηκε είναι παρωχημένος ο τρόπος που ισχύει σήμερα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο Αστυνομικό προσωπικό. Προτάθηκε όπως να εφαρμόζεται μια πιο εύκολη διαδικασία κατά την οποία να απαιτείται μόνο η κατάθεση στην Υπηρεσία που υπηρετεί ο Αστυνομικός, μιας Ιατρικής βεβαίωσης από γιατρό Δημόσιου Νοσοκομείου ή Κέντρου υγείας. Η πρόταση μας έγινε δεκτή και θα υποβληθεί προς τη Διοίκηση.

ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis