Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:45 | 21/06/2017

Στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγείλει για το απόγευμα της 29ης Ιουνίου οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων και ομάδα αντιεξουσιαστών στην πλατεία Κολωνακίου προσανατολίζεται η ηγεσία της Αστυνομίας. Υπό τον φόβο επεισοδίων, στελέχη της Κατεχάκη φέρονται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή των δύο εκδηλώσεων σε Εξάρχεια και Κολωνάκι. Αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «έχουμε ευθύνη να μην επιτρέψουμε ούτε στους μεν ούτε στους δε να διαταράξουν την τάξη στο κέντρο της Αθήνας».

Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εμφανίζονται να εμμένουν στην απόφασή τους να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση και χθες δημοσιοποίησαν την αφίσα-κάλεσμα με τίτλο «Ανοικτές και Ελεύθερες Πόλεις». Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γρηγόρης Γερακαράκος επεσήμανε στην «Κ» ότι «πρόθεσή μας είναι η συγκέντρωση να γίνει και σ’ αυτή να μετάσχουν αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων». Προσέθεσε επίσης ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει απόφαση για απαγόρευση της εκδήλωσης, παρά τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει αξιωματούχοι του υπουργείου και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του είχε χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ «επιπόλαιη» και είχε καλέσει τους επικεφαλής της ομοσπονδίας να πάρουν πίσω την εξαγγελία, ενώ αντίθετος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στα Εξάρχεια», δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha.

Αποστάσεις κρατούν και οι εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη των οποίων χαρακτηρίζουν την εξαγγελία της ΠΟΑΣΥ «επικοινωνιακό πυροτέχνημα». Πάντως, οι βαθμοφόροι της ΓΑΔΑ που έχουν την άμεση ευθύνη για τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης στο κέντρο τηρούν στάση αναμονής. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αντιεξουσιαστές εξήγγειλαν (με κείμενο στο Διαδίκτυο) την πρόθεση να προχωρήσουν σε εκδήλωση για τη βία στην πλατεία Κολωνακίου ως απάντηση στις εξαγγελίες τις ΠΟΑΣΥ. Πάντως, εκφράζονται αμφιβολίες για τη γνησιότητα της εξαγγελίας.

 www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis