Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 27/03/2016

Το έδαφος για ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο φαίνεται ότι προετοιμάζουν οι διακινητές μετά το ντε φάκτο πλέον κλείσιμο της βαλκανικής οδού.

Όπως αποκαλύπτουν έρευνες της κυριακάτικης Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και αναδημοσιεύει η Deutche Welle, οι νέες διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στην Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

Η εφημερίδα επικαλείται διακινητές "τα τηλέφωνα των οποίων δημοσιεύονται στο facebook" και εξηγεί ότι οι σχετικές επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου.

Προσδιορίζει μάλιστα και ως σημεία αφετηρίας την Αττάλεια και τη Μερσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και την Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οδηγίες που δίνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι να μένουν κρυμμένοι κάτω από το κατάστρωμα μέχρι τα σκάφη να περάσουν σε διεθνή ύδατα ενώ για τη διαδρομή αυτή οι διακινητές ζητούν από τους πρόσφυγες μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι διακινητές θέλουν να "προσφέρουν" ακόμη και δύο δρομολόγια την εβδομάδα ενώ ένας κάνει λόγο για μεταφορά ακόμη και 200 ατόμων με ένα σκάφος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis