Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:13 | 19/06/2017

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου εκδικάζεται η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού δύο νεαρών φίλων στην παραλιακή λεωφόρο, μετά από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Για την υπόθεση κατέθεσε ο πατέρα του ενός εκ των δυο νεαρών σημειώνοντας ότι το παιδί του χρειάστηκε να νοσηλευτεί 12 ημέρες στην εντατική ενώ χρειάστηκαν 3 μήνες για να συνέλθει ενώ όπως τόνισε δεν θυμόταν πολλά πράγματα εξ αιτίας του χτυπήματος στο κεφάλι του. 

Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Όπως έγραψε το Cretalive oι δύο νέοι, ηλικίας 19 και 16 ετών τότε, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταδίωξη είχε επεισοδιακή κατάληξη καθώς το 50άρι μηχανάκι των δύο φίλων εξετράπη της πορείας του, τέθηκε εκτός οδοστρώματος και κατέληξε σε πρανές με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό των δύο επιβατών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νομική προστασία για ένστολους

Η υπόθεση πήρε δραματική τροπή μετά την μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα, η οποία κατέθεσε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να τεντώνει το δεξί πόδι, να ακουμπάει το μοτοποδήλατο των δύο νέων με αποτέλεσμα την μοιραία εκτροπή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή. 

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή με το μοτοποδήλατο.

Σημειώνεται ότι οι δύο τραυματίες υπέστησαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχαν νοσηλευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

cretalive.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis