Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:00 | 05/12/2016

Η 'Ενωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης, ενημερώνει για την ασφάλεια των νέων οχημάτων  τύπου JEEP που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Ένωση μας τις τελευταίες μέρες έγινε αποδέκτης τηλεφωνημάτων πολλών συναδέλφων στα οποία εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τυχόν ύπαρξη ραδιενέργειας σε οχήματα τύπου JEEP που παραχωρήθηκαν, πολλά εξ αυτών, στις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο.

  Η Ένωση μας επικοινώνησε άμεσα με το Κέντρο Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας από όπου και πληροφορηθήκαμε οτι κατά τη διάρκεια των εκεί εχθροπραξιών είχαν ριφθεί βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου σε συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες και είχαν οριοθετηθεί από το ΝΑΤΟ και απαγορευόταν η προσέγγιση σε αυτές αλλά και το οτι το απεμπλουτισμένο αυτό ουράνιο έπεφτε στο έδαφος σε μορφή σκόνης και στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τα ελαστικά τυχόν οχημάτων αλλά όχι να επικαθήσει σε αυτά.

Κατόπιν τούτων, μας δόθηκε διαβεβαίωση οτι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τους συναδέλφους που θα τα χρησιμοποιήσουν και ούτε τίθεται κάποιο θέμα ανησυχίας.

      Για το Δ.Σ.

                 - Ο -                                                                                                        - Ο -

             Πρόεδρος                                                                                         Γεν. Γραμματέας

 ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος                                                                              ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος

 

Δείτε  ΕΔΩ  φωτογραφίες από την παρουσίαση των νέων οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis