Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 05/02/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

«Διεκδίκηση, για επιδόματα Δώρων Χριστουγέννων και Αδείας»

    Αναφορικά με την αμετάκλητη κρίση  του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εάν οι διατάξεις της υποπαρ. Γ.1 του Ν. 4093/2012 με τις οποίες καταργούνται τα επιδόματα Δώρων Χριστουγέννων και Αδείας αντίκεινται ή όχι στο Σύνταγμα, σας γνωρίζουμε ότι:

[custom:google-ads]

     Ως γνωστόν συζητήθηκε την Παρασκευή 1/02/2019, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αναίρεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά των υπ΄αριθμ. 2626-2635/2018 αποφάσεων της 7μελούς Συνθέσεως του Στ΄ Τμήματος, με τις οποίες κρίθηκαν καταρχήν αντισυνταγματικές οι εν λόγω διατάξεις.

    Κατά την συζήτηση στο ακροατήριο, δεν υπήρξε νομικά κάποια έκπληξη, παρά ουσιαστικά τόσο η εισήγηση της Συμβούλου κας Φιλοπούλου, όσο και οι τοποθετήσεις των πληρεξούσιων Δικηγόρων που κινήθηκαν στα νομικά επιχειρήματα που ήδη έχουν εκτεθεί και περιλαμβάνονται στις υπ’ αριθμ. 2626-2635/2018 αποφάσεις του ΣΤ΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε, οι οποίες είναι εξάλλου πολύ πρόσφατες.

     Η προθεσμία που χορηγήθηκε στους διαδίκους για υποβολή Υπομνημάτων είναι μόλις μίας εβδομάδας, μέχρι 8/02/2019, χρόνος που υποδηλώνει επίσπευση των διαδικασιών.

    Πιθανή θετική έκβαση της δίκης αυτής αφενός μεν θα αναγκάσει την (όποια) Κυβέρνηση και τη Βουλή (με όποια σύνθεση) να νομοθετήσει για την εφεξής επαναφορά των δώρων στα επίπεδα πριν την κατάργηση και αφετέρου θα δεσμεύει τα κατώτερα Διοικητικά Δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα καθυστέρηση στις Κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

     Ενόψει αυτών των αισιόδοξων εξελίξεων, όσα μέλη μας  επιθυμούν και για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν ακόμα καταθέσει δικαιολογητικά για συμμετοχή στη δικαστική διεκδίκηση, μπορούν να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους και την ίδια διαδικασία, καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους, και το ποσό για την κάλυψη εξόδων, μέχρι 10/02/2019 στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

     Η μόνη διαφορά διεκδίκησης όσων υποβάλλουν στην παραπάνω προθεσμία σε σχέση  όσους έχουν ήδη υποβάλλει, έγκειται μόνο στο γεγονός ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν το δώρο των Χριστουγέννων του 2016.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ  ΣΕ ΜΟΡΦΗ .PDF    :

 

 

  

   http://www.sefeaa.gr/images/Dikastika/s_ergolab.pdf

   http://www.sefeaa.gr/images/Dikastika/s_exoys.pdf

   http://www.sefeaa.gr/images/Dikastika/s_stoix.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis