Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:16 | 27/10/2019

Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ΑΦΜ θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία, μέσω των φορολογικών δηλώσεων του 2020, όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της νέας αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία και να γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες που σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη σε δημόσιες υπηρεσίες.
[custom:google-ads]
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως «Πρόκειται για μια απλή ιδέα, η οποία εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, έχουμε ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, έχουμε αριθμό ταυτότητας, έχουμε μια σειρά αριθμών. Όλοι αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για την παροχή υπηρεσιών για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του», διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Πιερρακάκης: Δεν αντικαθιστά τον αριθμό ταυτότητας

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ποιο θα είναι το όνομα αυτού του αριθμού, δεν θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος.

Πηγές: iefimerida.gr, enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis