Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 07/09/2015

Με πενήντα λιμενικούς ενισχύθηκε σταδιακά από το Σάββατο το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ανάμεσα στους λιμενικούς είναι και στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Σώματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται και η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό και του Λιμεναρχείου στη Κω.

 
Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί χαρακτηρίζεται από πολλούς ως τραγική και μη διαχειρίσιμη ουσιαστικά από τις Αρχές λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, ενώ καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες με βάρκες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
 
Επίσης σχεδόν καθημερινά υπάρχουν εντάσεις και μικροεπεισόδια καθώς οι μετανάστες ζητούν να επισπευστούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης για να ταξιδέψουν με πλοία προς Πειραιά και από εκεί να κατευθυνθούν προς Σκόπια.
 
Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες της θητείας του Θοδωρή Δρίτσα ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των λιμενικών που ζητούσαν να γίνουν μεταθέσεις προσωπικού προς τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω του αυξημένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.
 
Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, υπήρξε κωλυσιεργία με αποτέλεσμα να «παγώσει» η διαδικασία των μεταθέσεων, καθώς προκηρύχθηκαν εκλογές και ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας.
 
Παρόλα αυτά, σημειώνουν με νόημα, κατόπιν των συνεχών δικών τους πιέσεων σε συνδυασμό και με σχετική απόφαση του κ. Χρήστου Ζώη το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τελικά βρήκε 50 λιμενικούς τους οποίους μετέθεσε εκτάκτως στη Μυτιλήνη. Η διαδικασία της μετάθεσης ξεκίνησε το Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Δευτέρα.
 
Ωστόσο οι 50 λιμενικοί το επόμενο τριήμερο των εκλογών θα πρέπει να φύγουν εκ νέου καθώς δεν είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να επιστρέψουν εκεί που ψηφίζουν για να πάνε μετά από 3-4 ημέρες ξανά  στη Μυτιλήνη.
 
Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης Σαϊτάκης σημείωσε ότι η ενίσχυση με 50 λιμενικούς είναι «ένα σημαντικό βήμα αλλά είναι μικρό μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών» και δεν αποκλείει προσφυγή ακόμα και στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπάρξει άμεσα απόφαση για ουσιαστική ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα των υπηρεσιών του Λιμενικού στα νησιά του Αιγαίου.
 
 
Βυθούλκας Διονύσης
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis