Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:43 | 21/11/2019

Ενισχύεται το ΛΣ με την απόκτηση 10 νέων ταχυπλόων σκαφών κλειστού τύπου δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Τα σκάφη θα κατασκευαστούν από την ελληνική εταιρεία Rafnar Hellas στο ναυπηγείο της εταιρείας που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Κερατέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το σκάφος τύπου Rafnar 1100 Cabin μήκους 11,5 μέτρων με μέγιστη ταχύτητα των 56 κόμβων. Θα φέρει θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης επιπέδου ΙΙΙ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ. Φέρει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων έκαστος, θερμική κάμερα της FLIR τύπου M364, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC ώστε να καταγράφονται τα περιστατικά.

[custom:google-ads]

Ο οπλισμός θα αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους επί ειδικής βάσης. Η καμπίνα δύναται να γίνει και ασθενοφόρο. Τα σκάφη είναι Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής.

Τα συγκεκριμένα σκάφη θεωρούνται αβύθιστα χωρίς δύναται να επιχειρούν σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες αφού ακόμα και σε περίπτωση ανατροπής το σκάφος επαναφέρεται στην αρχική του θέση.

Πηγή: defencereview.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis