Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 13/02/2020

«Είναι απαράδεκτο να ενισχύεται η Θεσσαλονίκη μόνο με… πέντε αστυνομικούς»

«Η εγκληματικότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι σε υψηλά επίπεδα, ανάλογα μ΄αυτά της Αθήνας»!

Περισσότερες από 800 κλοπές και διαρρήξεις καταγγέλλονται, κάθε μήνα, στο τμήμα ασφαλείας του ΑΤ Λευκού Πύργου, που εδρεύει στην οδό Δωδεκανήσου! Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο makthes.gr ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) Θεόφιλος Παπαδάκης «…η κατάσταση είναι τραγική, να φανταστείτε ότι το συγκεκριμένο τμήμα ασφαλείας δεν καλύπτει όλη τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν αμέτρητα άλλα περιστατικά που δεν φθάνουν στην αστυνομία»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aλεξίσφαιρη πλάκα “OSMIUM® - HP.3.1002

Την ίδια ώρα, οι πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις ενίσχυσαν την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης μόνο με… πέντε άντρες γεγονός που απογοήτευσε συνδικαλιστές, αστυνομικούς, φορείς και κατοίκους. «Πέρσι, την ίδια εποχή, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 50 μεταθέσεις ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στις έκτακτες η σημερινή ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη, είχε προχωρήσει σε 100 μεταθέσεις. Να θυμίσουμε ότι οι οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές είναι 250» τόνισε ο κ. Παπαδάκης προσθέτοντας ότι «Το 2014 με νομοσχέδιο του τότε υπουργού καταργήθηκαν… 6.700 κενές οργανικές θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, λόγω μνημονίου, που δεν επέτρεπε προσλήψεις και απ' αυτές περίπου oκτακόσιες αφαιρέθηκαν από το νομό Θεσσαλονίκης που είχε χίλιες περίπου κενές θέσεις! Άρα τα πραγματικά κενά, είναι περισσότερα από χίλια, αφού η Αστυνομία λειτουργεί υπό τις ίδιες συνθήκες, ίσως και χειρότερες λόγω του μεταναστευτικού...»

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ είπε ακόμη ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι δεν γίνεται οι αστυνομικοί να εργάζονται ακόμη σε συνθήκες κρίσης. Να σημειωθεί ότι η «ενίσχυση» με αυτούς τους πέντε συναδέλφους, θα γίνει μετά το… καλοκαίρι, δηλαδή θα έρθουν την εποχή των εγκαινίων της ΔΕΘ και της καθιερωμένης επίσκεψης του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο». Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έκτακτες μεταθέσεις εκείνη την εποχή, όπως έγινε και πέρσι, στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  makthes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis