Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:38 | 16/10/2015

Μνήμες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα πριν από από ένα χρόνο στην οδό Πέτρου Ράλλη, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δυο ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου δικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν αλλοδαπό άνδρα,

 

 


Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 28χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και υποστήριξε πως από την στιγμή που βγήκε στην Πέτρου Ράλλη με το smart δεν θυμάται τίποτα γιατί – όπως είπε – πιθανότατα έπαθε επιληπτική κρίση. «Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω πως έγινε το τροχαίο» ανέφερε.

Στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορουμένος οδηγός για το κακούργημα της θανατηφόρου διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της εκ προθέσεως τέλεσης. Ωστόσο, ζήτησε την απαλλαγή του 28χρόνου, κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών, από την δεύτερη κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει, αυτή της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Επικαλούμενος τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος οδηγούσε με «ψυχραιμία, προγραμματισμό και μεθοδικότητα» ενώ τόνισε πως δεν σταμάτησε όταν χτύπησε το αρχικά ταξί. Σκοπός του ήταν – όπως είπε – να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του.

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis