Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 26/08/2019
Ομόφωνη είναι η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ, με την οποία κρίνεται «ένοχος για δωροδοκία» πανεπιστημιακός γιατρός, ο οποίος πριν από 22 μήνες είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη για χρηματισμό (φακελάκι), πριν από την πραγματοποίηση επέμβασης.
 
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Εβρου στην Αλεξανδρούπολη (ΠΓΝΑ) ανακοίνωσε την «τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη», όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2017, για την ίδια υπόθεση, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.
 
«Δεν ήταν φακελάκι, ήταν η αμοιβή μου»
 
Τότε, το δικαστήριο είχε απορρίψει τον ισχυρισμό του γιατρού ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την εγχείρηση. Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η υπόθεση εκδικάστηκε πειθαρχικά σε β΄βαθμό -είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της 4ης ΥΠΕ- και είναι τελεσίδικη.
 
Σημειώνεται πως ο πανεπιστημιακός γιατρός είχε παραιτηθεί του κλινικού του έργου, από πέρυσι τον Μάιο, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το ακαδημαϊκό του έργο στο ΠΓΝΑ.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis