Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 24/05/2016

«Παιχνίδι» με πολλά… τρικ και τροπολογία «ευχή» με πολλά «αν», είναι για του ένστολους συνδικαλιστές αυτή που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή, για το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί, αναφέρουνπως η σχετική τροπολογία δεν απεσύρθη, αλλά δόθηκε παράταση έως 31/12/16, κάνοντας επίκληση σε ανύπαρκτα ισοδύναμα...

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Κατσιαμάκας διερωτάται: «Πως, χωρίς ισοδύναμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια λιγότερα από τον προηγούμενο χρόνο για μισθολογικά και λειτουργικά έξοδα, θα μπορέσει να βρει χρήματα για την κάλυψη των μισθολογικών προαγωγών;».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής πως αν δεν βρεθούν ισοδύναμα από τα υπουργεία, τα 118 εκατομμύρια που απαιτούνται για την καταβολή των μισθολογικών προαγωγών, θα δοθούν από το πλεόνασμα του «υπερ-ταμείου» των 700 εκατομμυρίων ευρώ. «Αφού γνωρίζει ότι το υπουργείο δεν θα έχει ισοδύναμα και τα χρήματα θα δοθούν από το πλεόνασμα, γιατί έφερε την συγκεκριμένη τροπολογία;» αναρωτιέται ο κ. Κατσιαμάκας, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «παιχνίδι», παρότι το μνημόνιο και οι θεσμοί δεν… υποχρέωναν σε τέτοια «παγώματα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος διαβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν θα συμμορφωθεί με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικά τα προηγούμενα «παγώματα» και θα επιχειρήσει την… κατασκευή ενός νέου μισθολογίου. «Μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει ‘αιτία πολέμου’ και θα βρει συνολικά τους ένστολους να διαδηλώνουν στους δρόμους. Αν το κάνουν θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις» δηλώνει ο κ. Γερακαράκος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης σχολίασε διαδικτυακά την τροπολογία: «Ιστορική μέρα η χθεσινή, για πρώτη φορά νομοθετήθηκε ΕΥΧΗ, δηλ. νομοθετήθηκε το ‘ΑΝ’ βρεθούν ισοδύναμα από το Υπουργείο μας, τότε δεν θα ισχύσει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων μας. Τελικά το υπερβατικό και το ΘΕΙΟ είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής μας καθημερινότητας».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως έχει βρει τα ισοδύναμα για τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, από τον κωδικό 6900 των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που δεν συνεχίζονται για διάφορους λόγους, από εκποιήσεις άχρηστων υλικών και από τις αποζημιώσεις που δίνουν εταιρείες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα. Βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας, ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα.

Η αρχική τροπολογία, σύμφωνα με τους ένστολους συνδικαλιστές, είχε εφαρμογή από 1-1-2017 και έως 31-12-2018, ενώ μετά τις αντιδράσεις ήρθε η «νομοτεχνική διόρθωση», με την οποία ουσιαστικά δίνεται παράταση στην κυβέρνηση μέχρι 31-12-2016 να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το πάγωμα. «Ούτως η άλλως όμως μέχρι 31-12-2016 δεν θα εφαρμοζόταν η τροπολογία αφού είχε ισχύ από 1-1-2017, άρα ποιος ο λόγος να παραμείνει η τροπολογία και να μην αποσυρθεί, να ψηφιστεί δηλαδή ως διάταξη Νόμου» αναρωτιούνται οι συνδικαλιστές της αστυνομίας.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis