Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 27/05/2017

Ενταλμα σύλληψης του Τούρκου παίκτη του NBA Ενές Καντέρ εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές καθώς εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον μπασκετμπολίστα, ο οποίος δηλώνει υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πριν από λίγες μέρες το διαβατήριο του Ενές Καντέρ ακυρώθηκε, και τώρα θεωρείται φυγόδικος και κατηγορείται πως είναι «μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο Καντέρ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανάρτηση του στο Instagram, χαρακτηρίζοντας τον «Χίτλερ» και τον κατηγόρησε πως δεν τον αφήνει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Καντέρ, που παίζει στο NBA για λογαριασμό της Οκλαχόμα, βρέθηκε εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, επιστρέφοντας από την Τζακάρτα της Ινδονησίας, καθώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει για την Τουρκία, αφού ακυρώθηκε το διαβατήριό του από την πρεσβεία της χώρας του.

Έτσι ο παίκτης της Οκλαχόμα ανέβασε ένα βίντεο στα social media, στο οποίο επιτίθεται στον Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση αυτή και τον χαρακτηρίζει «Χίτλερ». «Είμαι στη Ρουμανία και μου είπαν ότι ακυρώθηκε το διαβατήριό μου από την τουρκική πρεσβεία. Δύο αστυνομικοί μας κρατούν εδώ για ώρες. Ο λόγος γι' αυτό είναι ο τρόπος που βλέπω τις πολιτικές εξελίξεις και ο άνθρωπος που το έκανε αυτό είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ξέρετε ότι επιτέθηκε σε ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, είναι κακός άνθρωπος, ένας δικτάτορας. Είναι ο Χίτλερ του αιώνα μας. Θα σας ενημερώνω, να προσεύχεστε για εμάς».

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Τούρκος σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε γράψει στο Twitter ότι ο λόγος που δεν τον καλούν στην Εθνική ομάδα της χώρας του, είναι οι πολιτικές του απόψεις.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε περάσει στην αντεπίθεση άμεσα, υποστηρίζοντας ότι ο Καντέρ συνδέεται με τον μεγάλο εχθρό του Ερντογάν, τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι ήταν ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον περασμένο Ιούλιο.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis