Ενταση στη Νομική με ΜΑΤ γύρω από την σχολή -Τι ήταν προγραμματισμένο να γίνει

Η ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Ενταση στη Νομική με ΜΑΤ γύρω από την σχολή -Τι ήταν προγραμματισμένο να γίνει

Ενταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών στην οδό Σόλωνος καθώς η είσοδος αποκλείστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον χώρο.

Προγραμματισμένη ήταν εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ταυτόχρονα αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στη Σχολή,διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή εκδήλωσης που θα γινόταν αργότερα το απόγευμα σε συμπαράσταση στον ισοβίτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εξω από την Σχολή της Νομικής παρατάχθηκαν δυνάμει των ΜΑΤ έτσι ώστε να εμποδιστεί να προσέλθουν στο χώρο.

Ο εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, κατήγγειλε ότι η είσοδος δεν επιτρέπεται τόσο στον ίδιο όσο και στον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε μια από τις ομιλήτριες στην εκδήλωση και όταν εκείνος και ο κ. Παπαδάκης βγήκαν για να μάθουν τι συνέβαινε βρέθηκαν και οι ίδιοι απέναντι στα ΜΑΤ. «Χωρίς κανένα λόγο. Πρόκειται για τσαμπουκά»,σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντίνου.

Να σημειώσουμε, ότι για το απόγευμα της Τετάρτης είχε προγραμματισθεί να γίνει στη Νομική εκδήλωση προς ένδειξη συμπαράστασης στον καταδικασμένο για τη 17 Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διεκδικεί άδειες. 

Μάλιστα, ο ίδιος όπως ήταν προγραμματισμένο επρόκειτο να παρέμβει τηλεφωνικά στην εκδήλωση, όπως είχαν από μέρες ενημερώσει οι οργανωτές της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ωστόσο, από την Τρίτη επικρτησε ιδιαίτερη ένταση για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έγγραφο της Νομικής που έφθασε στον Κορυδαλλό ζητούσε να αποτραπεί η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Ετσι, η εκδήλωση συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναβλήθηκε, αφού η Σχολή επρόκειτο να παραμείνει κλειστή, «λόγω τεχνικών προβλημάτων», όπως ανακοινώθηκε από τη Σχολή. Ωστόσο, φοιτητές κράτησαν ανοιχτές τις πόρτες και έτσι ξεκίνησε η εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ομως, στη συνέχεια επενέβησαν τα ΜΑΤ προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών κόντρα στη ματαίωση της εκδήλωσης για τον Κουφοντίνα, αλλά και ο κίνδυνος απόπειρας κατάληψης. Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Νομικής φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και για το άσυλο.


Πηγή:  www.iefimerida.gr