Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:02 | 05/11/2015

Επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος  και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη συγκέντρωση των ποντιακών οργανώσεων στην πλατεία Συντάγματος.

 Η επίθεση σημειώθηκε όταν ο κ. Κουμουτσάκος έφτανε στη συγκέντρωση, όπου κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του, και τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Οταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τον φυγαδεύσουν προς τον Αγνωστο Στρατιώτη, ομάδα πέταξε πέτρες. Οι αρχές προχώρησαν σε χρήση χημικών και το κλίμα παρέμενε τεταμένο μέχρι και πριν από λίγο όπου έκαψαν και μια τουρκική σημαία.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο.

Η ένταση μεταφέρθηκε στη Βουλή όταν ο κύριος Κουμουτσάκος τοποθετήθηκε για το περιστατικό στην Ολομέλεια.  

"Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα, ξέρω ποιοι τους καθοδήγησαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας" δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του.

Διαβάστε περισσότερα στο sofokleousin.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis