Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:50 | 13/01/2016

Ο Νούρι, ένα εντεκάχρονο αγόρι από το Ιράκ, που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν αρπάξει δια της βίας από την οικογένειά του, κατόρθωσε να αποδράσει και περιέγραψε στο CNN  την σκληρή εκπαίδευση στην οποία υποβάλλουν τα παιδιά οι τζιχαντιστές.

Στο Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά τα οποία έχουν αρπάξει οι τζιχαντιστές και τα εκπαιδεύουν ως πολεμιστές ή ακόμα και ως βομβιστές αυτοκτονίας ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά αυτά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Σύμφωνα με τον Νούρι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους κάνουν στα παιδιά που στρατολογούν «πλύση εγκεφάλου» και τα καθοδηγούν πώς να σκοτώσουν τους «άπιστους» γονείς τους ενώ αν τα παιδιά δείξουν ανυπακοή να ενταχθούν στο χαλιφάτο τα απειλούν ότι θα τους σπάσουν τα πόδια.

Ο εντεκάχρονος δήλωσε ότι όταν αρνήθηκε να εκπαιδευτεί από τους τζιχαντιστές εκείνοι του έσπασαν το ένα πόδι.


                              Παιδιά σε στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους   



Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησε και ο Αζίζ Αμπντούλαχ Χαντούρ, διοικητής των Κούρδων Πεσμεργκά, ο οποίος αποκάλυψε ότι πολλές φορές είδε στο πεδίο της μάχης με τους τζιχαντιστές στο Βόρειο Ιράκ, παιδιά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και να φορούν γιλέκα με εκρηκτικά. Ο ίδιος τόνισε ότι συχνά αντιμετώπισε το δίλημμα, αν θα πρέπει να βοηθήσει όσα από αυτά τα παιδιά διέφευγαν από τις γραμμές των τζιχαντιστών, αφού ήταν πολύ πιθανό να σκοτωθούν κάποιοι από τους Κούρδους μαχητές από τα εκρηκτικά των παιδιών.

Ο μικρός Νούρι ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές απαγόρευαν στα παιδιά που στρατολογούσαν να κλαίνε και δήλωσε: «Μας απαγόρευαν να κλάψουμε, αλλά σκεφτόμουν την μητέρα μου που θα ανησυχούσε για μένα και προσπαθούσα να κλαίω αθόρυβα. Όταν απέδρασα και είδα πάλι την μητέρα μου ήταν σαν να ξαναγύρισα στη ζωή».

Μερικά από τα παιδιά που κατόρθωσαν να αποδράσουν από τους τζιχαντιστές ζουν σήμερα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σε στρατόπεδα προσφύγων στο Βόρειο Ιράκ.

 

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis