Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 08/05/2018

Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα. Η άσκηση φέρει την κωδική ονομασία «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2018″, και πραγματοποιείται σε έκταση πάνω από την Τούμπα.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστικής Υπηρεσία Ν. Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων: της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων (Γ’ Σώμα Στρατού, 383 ΜΕΕΑ (113ΠΜ), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη), της Διεύθυνσης Δασών και Εθελοντικές Οργανώσεις (εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση).

Το σενάριο της άσκησης επεξεργάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το οποίο περιλαμβάνει εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου στη θέση «Παράδεισος- Στέκι Συνταξιούχων» πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Λόγω του ανέμου με διεύθυνση Ν-ΝΔ εντάσεως 5 μποφόρ, η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις και εξαπλώνεται γρήγορα σε δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και πεύκα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και αιτείται την κινητοποίηση-συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιά, το οποίο και συντονίζει.

[custom:google-ads]

Δείτε τις εικόνες:

Πηγή: life-events.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis