Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 18/03/2018

Οι Red Arrows ή Royal Air Force Aerobatic Team είναι ένα ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF). Δημιουργήθηκε το 1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF.

Το «σήμα κατατεθέν» τους είναι το κόλπο που ονομάζουν Διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλής και επιδέξιοι μαζί με τους Blue Angels.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Από το 1966 και μετά η Red Arrows έχει εννεαμελές πλήρωμα. Ο πιλότος θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα κύκλο αποστολών στην πρώτη γραμμή της μάχης με ένα πολεμικό αεροπλάνο, ενός εκ των Tornado, Harrier ή Jaguar, να έχει βαθμολογηθεί με βαθμό άνω του μετρίου και να έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσεις. Ακόμα και αν πληροί τα κριτήρια αυτά, θα είναι δύσκολο να επιλεγεί κάποιος, καθώς κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου σαράντα αιτήσεις. Ο πιλότος μένει στην ομάδα για τρία χρόνια. Η ομάδα δεν έχει αναπληρωματικό πιλότο και αν κάποιος δεν μπορεί να πετάξει, η επίδειξη γίνεται με οκτώ πιλότους.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1965 και από τότε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 4,000 επιδείξεις σε 53 χώρες.

Επικεφαλής της ομάδας αυτή την σεζόν είναι ο ελληνικής καταγωγής βρεττανός επισμηναγός Ντίκι Πατούνας.

veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis