Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 20/04/2015

EΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι:

Την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 θα διεξαχθούν οι εκλογές του Σωματείου μας για την ανάδειξη : 1ον  των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, 2ον των αντιπροσώπων της Ένωσης στην Ομοσπονδία, 3ον της ελεγκτικής επιτροπής, 4ον του Συμβουλίου μεταθέσεων και 5ον του εκπρόσωπου της Ένωσης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χανίων.

Ο τίτλος που διαβάσατε παραπάνω (Ε.Π.Α.Χ.), μας εκφράζει απόλυτα, καθ΄ όσον θεωρούμε ότι πρώτα απ΄ όλα είμαστε συνάδελφοι, εργαζόμαστε μαζί, κινδυνεύουμε μαζί, έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια όνειρα και τους ίδιους στόχους.

Δημόσια στις Γενικές Συνελεύσεις απευθύναμε έκκληση προς όλους τους υποψήφιους των εκλογών να σχηματιστεί ένα ενωτικό κοινό ψηφοδέλτιο και όχι διάφοροι συνδυασμοί, όπως αναγκαστικά γίνεται τώρα χωρίς δική μας ευθύνη.

Μπορεί η διενέργεια των εκλογών με αυτό τον τρόπο να είναι Νόμιμη, πλην όμως είναι διχαστική και εξαιτίας αυτού πολλοί συνάδελφοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις εκλογές, τώρα δεν το κάνουν και πιθανόν να μην έρθουν να ψηφίσουν.

Εάν το ενωτικό κοινό ψηφοδέλτιο γινόταν αποδεκτό, θα δινόταν η δυνατότητα στον κάθε συνάδελφο να ψηφίσει κατά την κρίση του, τους καλύτερους ανεξάρτητα από ομάδες και συνδυασμούς, χωρίς να υπάρχει διχασμός & αδιέξοδα.

Εκτός από την δημόσια έκκληση για Ενότητα προσπαθήσαμε να υπάρξει έστω και μερική Ενότητα, απευθυνθήκαμε σε άλλους συναδέλφους, πλην όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία της ανακοίνωσης που διαβάζετε. Ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή με την παρούσα ανακοίνωση απευθύνουμε έκκληση προς όλους του υποψήφιους συναδέλφους, για το σχηματισμό ενωτικού κοινού ψηφοδελτίου.

Ίσως μερικοί εκλάβουν αυτό ως αδυναμία, τους ενημερώνουμε όμως ότι δεν είναι έτσι.

Η αποστολή της Ένωσης είναι να ενώνει και όχι να διχάζει. Η Ένωση είναι πάνω από αξιώματα και προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι θεσμός, είναι ιδέα και όχι πεδίο εκμετάλλευσης και εσωστρέφειας.

Την περίοδο της κρίσης που υπάρχει ακόμα και σήμερα στην Χώρα μας, ο Αστυνομικός Συνδικαλισμός υπέστη την  μικρότερη φθορά από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς ανά την επικράτεια, γιατί εργάστηκε με σοβαρότητα και μεθοδικότητα.

Είμαστε ο μόνος φορέας που στην πράξη ακύρωσε μέρος του μνημονίου μέσω της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτό το πέτυχαν, συνάδελφοι έμπειροι, με επιχειρήματα, καταρτισμένοι και αποδεκτοί ως σοβαροί συνομιλητές.

Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα αστυνομικά δρώμενα του Νομού Χανίων.

Στο χέρι μας είναι, να προσπαθήσουμε, να πιέσουμε για να δοθούν λύσεις στην καθημερινότητά μας.

Πρέπει όμως και εμείς να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να απορρίψουμε το ΕΓΩ, να προτάξουμε το ΕΜΕΙΣ, να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και τότε σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Όπως θα δείτε παρακάτω όλοι όσοι συμμετέχουμε, προερχόμαστε από μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες, γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι χωρίς σωστή διοικητική υποστήριξη δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Πιστεύουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα κληθεί να πάρει θέση σε πολύ σοβαρά ζητήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στον Νομό.

Καταλαβαίνετε ότι από αυτήν πρέπει να προκύψουν Αστυνομικές Υπηρεσίες επαρκώς στελεχωμένες, για να σταματήσει επιτέλους το ένα άτομο στο περιπολικό και γενικά να εφαρμοστεί το Π.Δ. περί υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού, πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.

Ταυτόχρονα πρέπει με κάθε θυσία να διασφαλιστεί η ΕΝΟΤΗΤΑ του προσωπικού, δεδομένου ότι μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε.

Δεν τάζουμε ότι θα φτιάξουμε υπηρεσίες, ότι θα μετακινήσουμε και θα βολέψουμε συναδέλφους, γιατί πολύ απλά οι ενέργειες αυτές δεν υπάγονται στο πεδίο δράσεων του συνδικαλισμού, τον οποίο εμείς υπηρετούμε.

Η ανιδιοτέλεια, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στον συνάδελφο, αποτελούν βασικές αρχές μας.

Θα παλέψουμε να σταματήσει η αδικία, όπου υπάρχει, θα παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, θα παλέψουμε για μια καλύτερη Αστυνομία στο Νομό μας, γιατί την έχει ανάγκη η κοινωνία στην οποία ανήκουμε και εμείς.

Επίσης, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας είναι η δημιουργία Παιδικού Σταθμού για τα παιδιά μας, εγχείρημα σίγουρα δύσκολο και δαπανηρό, πλην όμως εκτιμούμε ότι με την βοήθεια άλλων φορέων και την δική σας συμπαράσταση θα τα καταφέρουμε.

Όπως  βλέπετε και διαβάζετε δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Τολμούμε να ακουμπήσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν και ζητάμε από εσάς να προβληματιστείτε  και να ψηφίσετε με καθαρά συνδικαλιστικά κριτήρια γιατί σίγουρα ο (α) και ο (β) και ο (γ), κλπ. συνάδελφος είναι καλό παιδί, έχουμε υπηρετήσει μαζί, θα επικοινωνήσει μαζί μου για να ζητήσει την ψήφο μου. Μπορεί όμως να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που σίγουρα θα παρουσιαστούν;

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι:

Δε χαιρόμαστε που εκδίδουμε αυτή την ανακοίνωση.

Θα προτιμούσαμε να είμαστε όλοι μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους σε ένα ενωτικό κοινό ψηφοδέλτιο. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερήσαμε, καθ΄ όσον επιλέξαμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την ΕΝΟΤΗΤΑ των συναδέλφων, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, εισπράττοντας ακόμα και τον χαρακτηρισμό του γραφικού και τον ανάλογο χλευασμό. Κρίμα .

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους τραυματισθέντες συναδέλφους μας και τους ευχόμαστε γρήγορα να σταθούν στα πόδια τους, Είμαστε περήφανοι γι' αυτούς και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την τιμωρία των υπαιτίων.

Επίσης, θα σας παρακαλούσαμε ανεξάρτητα από την όποια προτίμησή σας στις επερχόμενες εκλογές να προσέλθετε στην ψηφοφορία, διότι ο αριθμός των συναδέλφων που θα εκλεγούν ως αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία εξαρτάται από το σύνολο των συναδέλφων που θα ψηφίσουν και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει η μέγιστη εκπροσώπηση, που είναι 8 με 9 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Κλείνοντας θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι η δυναμική που δημιουργήθηκε σε αυτές τις εκλογές με τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, πραγματικά αξιόλογων συναδέλφων σε όλα τα ψηφοδέλτια, ΔΕΝ πρέπει μετά τις εκλογές να χαθεί, καθ΄ όσον μόνο επτά (7) θα εκλεγούν στο Δ.Σ της Ένωσης.

Είναι μια ιστορική ευκαιρία να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας ανά περιοχή και αντικείμενο αρμοδιότητας, κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης, να αναδεικνύουν το όποιο πρόβλημα προκύπτει και να βοηθούν το Δ.Σ. της Ένωσης να πετύχει τους στόχους που όλοι επιδιώκουμε. Ταυτόχρονα θα καλλιεργηθεί συνδικαλιστική συνείδηση σε πολλούς νέους συναδέλφους και όταν με το καλό κληθούν και αυτοί να συμμετέχουν ως εκλεγμένα μέλη του Σωματείου θα είναι περισσότερο έτοιμοι γι΄ αυτό και σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ :

 

ΒΑΜΒΑΚΑΚΗΣ  Σέργιος

Α.Τ. Χανίων

 

ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ   Αρτέμιος

Τ.Α.Ε Χανίων-Υποδ.Ασφ.Χανίων

 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  Αθανάσιος

Τ.Α.Ε.Αποκ/νου Χανίων

 

ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ  Νικόλαος

Α.Τ. Σούδας

 

ΚΑΣΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ  Γεώργιος

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ

 

ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ  Νικόλαος

Α.Τ. Νέας Κυδωνίας

 

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ  Ευτύχιος

Τμήμα Τροχαίας Χανίων

 

ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Λυσίμαχος

Υποδ.Ασφ.Χανίων

 

ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ  Στυλιανός

Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων

 

ΞΕΝΙΚΑΚΗ  Μαρία

Α.Τ. Βάμου

 

ΠΙΤΣΙΤΑΚΗΣ  Γεώργιος

Ο.Π.Κ.Ε.

 

ΣΚΑΛΙΔΑΚΗΣ Δημοσθένης

Κέντρο Διαβιβάσεων  R/T  100

 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

 

Σας ευχαριστούμε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis