Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 07/06/2016

Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, για την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση.

Βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση φέρεται να είναι ο 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε την «επιχείρηση» καθώς είχε την… πληροφορία πως το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2016 ο Πάνος Καλλίτσης θα επέστρεφε στο σπίτι του με 200.000 ευρώ.

Ως συνεργοί του κατηγορούμενου  αστυνομικού φέρονται  ένας 42χρονος σεσημασμένος ληστής χρηματαποστολής και ένας 37χρονος Ιρακινός ο οποίος διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην άκρη του νήματος μετά από πολύμηνες έρευνες οι οποίες, όπως λένε, ξεσκέπασαν τη δράση της ομάδας.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο 29χρονος αστυνομικός και ο σεσημασμένος κακοποιός γνωρίστηκαν στην Πάτρα μέσω κοινού τους γνωστού ενώ τον Ιρακινό τον γνώρισε σε ώρα υπηρεσίας. Οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες φέρονται να ήταν εκείνες που «έκαψαν» τους κατηγορούμενους ενώ από τις έρευνες προέκυψε πως ο αστυνομικός ζούσε μια χλιδάτη ζωή, με γιοτ, αυτοκίνητα, άλογα αλλά και πρώτα τραπέζια πίστα στα μπουζούκια, η οποία καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στο προφίλ του στο Facebook.

Αρμόδια πηγή έλεγε πως αναμένεται με ενδιαφέρον ποια στάση θα τηρήσουν οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της απολογίας τους και τι θα πουν για τις κατηγορίες αλλά και τους διακριτούς ρόλους που τους αποδίδουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, ήταν εκείνος που παρακολουθούσε το βράδυ του Ιανουαρίου τον κομμωτή και όταν έφυγε από την επιχείρηση του στο Ψυχικό ειδοποίησε τους συνεργούς του.

Ο 42χρονος, ο οποίος, εκείνες τις ημέρες, βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγυιάς όπου κρατείται για ληστεία χρηματαποστολής με λεία περίπου 3 εκατ. ευρώ,  μαζί με τον 37χρονο είχαν στήσει καρτέρι στον κομμωτή και τη σύζυγο του έξω από το σπίτι τους στο Λυκαβηττό. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρονος ήταν εκείνος που κρατούσε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν τον Πάνο Καλλίτση γιατί αντέδρασε με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να του πάρουν τις 4.000 ευρώ, που τελικά είχε μαζί του. Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες πανικοβλήθηκαν όταν ο γνωστός κομμωτής έβαλε όπισθεν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και πάτησε το κουμπί για να κλείσει η πόρτα του γκαράζ με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν για να διαφύγουν.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis