Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 29/08/2018

Ελεύθεροι χωρίς όρους, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ακόμη 3 δημοτικοί αστυνομικοί κατηγορούμενοι για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος ΟΤΑ άνω των 120.000 ευρώ, αλλά και άνω των 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.


Θυμίζουμε ότι ως ηθικός αυτουργός στην ως άνω κακουργηµατική πράξη φέρεται, μια πρώην δημόσια λειτουργός, που κλήθηκε για σήμερα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας σε απολογία και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί δεν προκύπτει κάτι το επιλήψιμο για την συγκεκριμένη κατηγορούμενη και το µόνο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος της είναι µια ανώνυµη καταγγελία.

[custom:google-ads]


Οι δηµοτικοί αστυνομικοί αρνήθηκαν την κατηγορία που τους απαγγέλθηκε ως µη νόµιµη, υποστηρίζοντας ότι το αδίκηµα που έχουν τελέσει είναι της πλαστογραφίας πιστοποιητικού, το οποίο διώκεται σε βαθµό πληµµελήµατος, είναι στιγµιαίο και έχει υποπέσει σε παραγραφή.


Υποστήριξαν ότι µε µη νόµιµο τρόπο ένα παραγεγραµµένο πληµµέληµα µετατράπηκε σε κακούργηµα προκειµένου να «νοµιµοποιηθεί» η εναντίον τους ποινική δίωξη.


Θυμίζουμε ότι η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από μια ανώνυμη επιστολή με την οποία καταγγέλθηκε δημόσια λειτουργός σε υπηρεσία αυξημένης ευθύνης για μεθοδεύσεις στο διαγωνισμό.


Ο ανώνυμος επιστολογράφος σε καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο ΑΣΕΠ, στους Βουλευτές του νομού, στο Νομάρχη, στον Δήμαρχο Ροδίων και στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων, διατείνεται ειδικότερα ότι σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το έτος 2004 για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών διαπίστωσε ότι ένας φίλος του και συνυποψήφιός του στη διαδικασία, παρότι ήταν από τους χειρότερους μαθητές στο σχολείο, είχε παρουσιάσει απολυτήριο με βαθμό άνω του 18.


Στη κατηγορούμενη αποδίδεται πάντως ότι στην Ρόδο, σε άγνωστο εισέτι στην ανάκριση χρόνο, με πειθώ και φορτικότητα, αλλά και με την επιβολή και την επιρροή της, λόγω της ιδιότητας και της θέσης της σε Επιτροπή, έναντι αμοιβής της με άγνωστο ποσό, και πάντως οπωσδήποτε περί τα χίλια ευρώ (1.000,00 €) και με την προφανή υπόσχεση προς υποψηφίους ότι θα εξασφάλιζαν τον διορισμό τους ως δημοτικοί αστυνομικοί και την διά βίου οικονομική αποκατάστασή τους, προκάλεσε σε εκείνους την απόφαση να κάνουν χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis