Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 07/05/2018

Χρόνια μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει, στην περιοχή του Αιγίου, η υπόθεση με στημένα τροχαία ατυχήματα και εμπλεκόμενους, τότε αστυνομικούς και ιδιώτες, η πολύκροτη υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο, για μία τελεσίδικη δικαστική εξέλιξη.

Η ΔΙΚΗ
Ετσι, αύριο, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, θα καθίσουν 3 πρώην (πλέον) αστυνομικοί, οι οποίοι στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας υπηρετούσαν στο Τμήμα Τροχαίας Αιγίου, μαζί τους και 2 ιδιώτες.
Οπως διαπιστώθηκε, μέσα από την πολυετή ανακριτική διαδικασία, φέρονται εμπλεκόμενοι σε εικονικά τροχαία συμβάντα, με υλικές ζημιές και έντεχνη αξίωση χρηματικών αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες.
[custom:google-ads]
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ως εγκέφαλος της φερόμενης ως σπείρας, δείχνει να είναι απόστρατος βαθμοφόρος της επίμαχης περιόδου (2002-2003-2004) στην Τροχαία Αιγίου, και ο οποίος προ ημερών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για εισαγωγή λαθραίου καπνού από την Ιταλία.
Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αιγίου, αυτός και οι άλλοι κατηγορούμενοι, παραπέμπονται στο ακροατήριο, για κακουργηματική πράξη και απάτη κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωση;» που είχαν από κοινού συστήσει με ιδιώτες, σκηνοθετώντας «μαϊμού» τροχαία, για να καρπωθούν παρανόμως χρήματα από ασφάλειες.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Η συντριπτική πλειοψηφία των δήθεν τροχαίων ατυχημάτων, σημειώνονταν στην Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου αλλά και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Τροχαίας Αιγίου.
Από την διεξοδική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε 15 τέτοιες υποθέσεις, έχοντας εισπράξει παρανόμως από ασφαλιστικές εταιρίες, μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία συνολικά υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ.

Η ΠΡΑΞΗ
Οι τ. αστυνομικοί, όπως έδειξε η έρευνα, συνέτασσαν Δελτία Τροχαίων, στα οποία καταχώριζαν τα δικά τους στοιχεία, γνωστών τους και στενών συγγενικών τους προσώπων, ως δήθεν οδηγών και εμπλεκόμενων στα συμβάντα.
Σε πολλά από αυτά μάλιστα, το όχημα ήταν το ίδιο, το δε χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε, ήταν μικρότερο του 1 μήνα.

Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ
Την επισκευή, με προσκόμιση εικονικών τιμολογίων, (ανταλλακτικά-επισκευές κ.ά.) φέρεται να είχε αναλάβει πατρινός φανοποιός με συνεργείο και στο Αίγιο, παίρνοντας μερίδιο της αποζημίωσης.

ΕΔΕ
Για την υπόθεση διεξήγαγε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η ΕΛΑΣ ( το 2006), που παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 2 εξ αυτών, ενώ τους επιβλήθηκε η ποινή της απόταξης από το Σώμα.
Η ΕΔΕ, με αριθμό σελίδων ρεκόρ (περί τις 3.000), έβγαλε απόφαση , που όμως δεν εφαρμόστηκε, αφού οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν προλάβει να παραιτηθούν από την Αστυνομία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: pelop..gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis