Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:46 | 08/09/2017

Εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο (2) εγκληματικές ομάδες οργανωμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κεφαλονιά.

Για την εξάρθρωση τους οργανώθηκε από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, χθες Πέμπτη (07.09.2017), σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά δώδεκα (12) μέλη των ομάδων, δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, από τα δεκατρία συνολικά διαπιστωμένα μέλη τους.
[custom:google-ads]
Ειδικότερα η έρευνα ταυτοποίησης και διαπίστωσης της δράσης των δύο αυτών ομάδων διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να διερευνηθεί πλήρως η μεθοδολογία που ακολουθούσαν και το εύρος δραστηριοποίησης των μελών τους, στην διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης, σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από οκτώ (8) συνολικά μέλη, από τα οποία ένας 30χρονος ημεδαπός, είχε καθοδηγητικό ρόλο και η δράση της αφορούσε την διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης σε χρήστες στην Κεφαλονιά.

Αντίστοιχη συγκροτημένη δράση είχε και η δεύτερη ομάδα, την οποία διεύθυνε ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθοδηγώντας την δράση τεσσάρων ημεδαπών από 34 έως 49 ετών, στην διακίνηση κάνναβης.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, στην κατοχή των μελών των δύο ομάδων:

  •     δεκαοκτώ (18) φιξάκια ηρωίνης
  •     κάνναβη βάρους 34,2 γραμμαρίων
  •     δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα
  •     κεντρική μονάδα και ένας ακόμη φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  •     μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
  •     το χρηματικό ποσό των 15.550 ευρώ

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, τα δεκατρία (13) συνολικά μέλη των ομάδων βαρύνουν οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικών ομάδων στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον στις υποθέσεις εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Οι δώδεκα (12) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017b/08092017ionianhsiadiakinhsh.JPG

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis