Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 16/12/2014

 

Η 50χρονη, φερόμενη εγκέφαλος του κυκλώματος, δήλωνε λογίστρια, χωρίς να έχει καμία σχέση με συνταξιοδοτικά ζητήματα.«Γραφείο» της το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο πλαστογραφούσε τα έγγραφα. Μόνο το τελευταίο πεντάμηνο οι αστυνομικοί εντόπισαν253 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, από τις οποίες έχουν προλάβει να ελέγξουν μόνο 44, από τις οποίες προκύπτει ζημιά 700.000 ευρώ για το δημόσιο.

Άμεσος συνεργός της, ένας 53χρονος υπάλληλος του συγκεκριμένου ΚΕΠΑ, ενώ κατηγορούνται ακόμη πέντε άτομα ως μεσάζοντες, που «ψάρευαν» τους ενδιαφερόμενους. Η 50χρονη με τη βοήθεια του υπαλλήλου χορηγούσαν τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας έναντι 1.200-2.000 ευρώ. Με τα πλαστά πιστοποιητικά είτε λάμβαναν σύνταξη αναπηρίας, χωρίς να τη δικαιούνται, είτε για τη βεβαίωση επιπλέον ποσοστού ή για την παράταση ισχύος της απόφασης.Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται ότιτο μέγεθος της απάτης ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, ενώ η έρευνα «οπισθοχωρεί» σε βάθος τριετίας τουλάχιστον. Παράλληλα διενεργείται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόνεμπλοκή γιατρών του ΚΕΠΑ, που συμμετέχουν και στις επιτροπές πιστοποιήσεων αναπηρίας.

Η 50χρονη πήρε κενά έγγραφα από τον υπάλληλο του ΚΕΠΑ και με αυτά πήγε σε ένα κατάστημα με φωτοτυπίες. Είπε στην υπάλληλο ότιεργάζεται στο ΙΚΑ και ότι έχουν χαλάσει τα μηχανήματά τους. Ζήτησε να κρατήσει η υπάλληλος το κενό έγγραφο και να της δίνει η 50χρονη τα νέα στοιχεία για να τα συμπληρώνει.

Σε μία περίπτωση η 50χρονη απευθύνθηκε σε 66χρονο καρδιολόγο, ο οποίος εφοδίασε κατηγορούμενο για υπόθεση πλαστογραφίας με ψευδή ιατρική γνωμάτευση, προκειμένου να πάρει αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης του. Ο καρδιολόγος συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και κατηγορείται για χορήγηση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων ενώ δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση ασφαλισμένης του Δημοσίου, η οποία είχε ήδη αναπηρικό ποσοστό 67%, αλλά απευθύνθηκε στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να αυξήσει το ποσοστό σε 80%, έτσι ώστε να τύχει όλων των ευεργετημάτων που προβλέπονται από την κοινωνική πολιτική της χώρας (απαλλαγή φορολογίας εισοδήματος, ειδικό τιμολόγιο ΔΕΗ κ.λπ.). Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές με πρόσχημα την μετοίκηση των δικαιούχων, με ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις «φιλοξενίας». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο αδελφών που ενώ διαμένουν στη Δραπετσώνα δήλωσαν ψευδώς ότι διαμένουν στην Αγία Παρασκευή, σε ίδια διεύθυνση με άλλες δύο ενδιαφερόμενες, τις οποίες φιλοξενούσε τρίτο φυσικό πρόσωπο κατά δήλωσή του.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis