Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 1.700 κιλά κάνναβης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 1.700 κιλά κάνναβης

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη, ενώ έχουν κατασχεθεί 1.700 κιλά κάνναβης.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. στη 1 το μεσημέρι.

Βρήκαν έναν τόνο ναρκωτικά μετά τη «μάχη» με τους εμπόρους

Υπενθυμίζεται ότι εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν χθες 133 κιβώτια, με περισσότερο από ένα τόνο κάνναβη, σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος μετά τη χθεσινή σύλληψη ενός Αλβανού υπηκόου, που επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος ανοιχτά του Αγκιστρίου.

Επρόκειτο για το δεύτερο σκάφος που αναζητούσε η ελληνική ακτοφυλακή και φέρεται ότι μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία.

Ένα ακόμα ταχύπλοο, που φέρεται ότι κι αυτό να μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία, ακινητοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 27/09 από το Λιμενικό μετά από καταδίωξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στα νότια της Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθησαν και τρεις Αλβανοί υπήκοοι.

Η επιχείρηση, η οποία συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και είναι συνέχεια της εξάρθρωσης κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με καταδίωξη ανδρών του Λιμενικού και Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.

Πηγή: newpost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα επίδοξους ληστές και εκείνοι έβγαλαν όπλο και τους απείλησαν - Πυροβόλησαν στον αέρα οι αστυνομικοί