Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:32 | 02/05/2019

Σε απόγνωση είναι για μία ακόμη φορά κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων, εξαιτίας των επεισοδίων που ξέσπασαν μέρα μεσημέρι στην περιοχή.

Το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς ξέσπασαν επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ. Ομως, την ίδια ώρα, περιοχή των Εξαρχείων είχε μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας βλάβης. Μάλιστα, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το συνεργείο της ΔΕΗ, προκειμένου να κάνουν οι εργάτες τη δουλειά τους και στη συνέχεια τους φυγάδευσαν!

«Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για πολλές ώρες με αμείωτη ένταση εκατέρωθεν. Για πολλές ώρες δεν είχαμε ρεύμα. Ερρίφθησαν δεκάδες μολότοφ και αντίστοιχα δακρυγόνα. Οι κάτοικοι με συνεχείς εκκλήσεις προς τη ΔΕΗ κατόρθωσαν να πείσουν το συνεργείο να ξανάρθει», περιγράφει στο iefimerida κάτοικος της οδού Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

[custom:google-ads]

Επεισόδια στα Εξάρχεια το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς

«Ενόσω οι εργάτες βρίσκονταν στον λάκκο και προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται. Κατέβασα κόσμο στον δρόμο, κάναμε ανθρώπινο τείχος γύρω από τους εργάτες, πάλεψαν γενναία με βρεγμένες πετσέτες και μαλόξ στα μάτια, η αστυνομία επιχείρησε να μας απωθήσει, μείναμε όλοι στις θέσεις μέχρι που τελείωσαν οι εργάτες τη δουλειά τους και τους φυγαδεύσαμε με ασφάλεια», αναφέρει ο ίδιος κάτοικος των Εξαρχείων.

Ομως, έπρεπε να πάει στο σημείο ο ΔΕΔΔΗΕ για να κάνει τη σύνδεση, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει! Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μείνουν στον δρόμο, δηλώνοντας στο συνεργείο ότι θα το προστατεύσουν οι ίδιοι! «Έμενε να έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τη σύνδεση. Ήρθε, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει και είμαστε ακόμη στον δρόμο κάνοντας εκκλήσεις από το τηλέφωνο ότι, αν έρθουν θα τους προστατεύσουμε - ακόμη περιμένουμε. Τα επεισόδια έχουν λήξει προς το παρόν με άλλες δύο συλλήψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κάτοικος των Εξαρχείων.

Μάλιστα, ο ίδιος περιγράφει και τις απίστευτες σκηνές που έζησαν για μία ακόμη φορά όσοι ζουν στα Εξάρχεια. «Δακρυγόνο χτύπησε την τζαμαρία της πολυκατοικίας μου και έσκασε στο κλιμακοστάσιο, έγινε θάλαμος αερίων. Νυχτώνει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε, κινδυνεύουν άρρωστοι, ηλικιωμένοι και μωρά παιδιά», τονίζει.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis