Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 15/04/2019

Οξυνση του κλίµατος στα Εξάρχεια, ύστερα από τον ξυλοδαρµό λιµενικών από κουκουλοφόρους και τις επιχειρήσεις εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούν αξιωµατικοί της Ασφάλειας. Τα επεισόδια στις οδούς Τοσίτσα, Μπουµπουλίνας και Πατησίων δεν λαµβάνουν χώρα πλέον µόνο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, αλλά έχουν «επεκταθεί» και σε άλλες ηµέρες της εβδοµάδας.

Το µεγαλύτερο πρόβληµα εστιάζεται στην οδό Τοσίτσα, όπου οι επιθέσεις µε µολότοφ και οι φωτιές σε κάδους έχουν καταγράψει νέο ρεκόρ, µε τους κατοίκους να απευθύνουν κραυγή αγωνίας. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το 2018 είχαν καταγραφεί συνολικά 106 επιθέσεις κουκουλοφόρων στον συγκεκριµένο δρόµο. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, ότι τους πρώτους 3,5 µήνες του 2019 οι καταδροµικές ενέργειες έχουν φτάσει ήδη τις 52.

Εψαχναν µε φακούς

Κάτοικοι της οδού Τοσίτσα ανησυχούν ότι, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, µπορεί να ξεσπάσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο ανάµεσα σε κάποιον αγανακτισµένο κάτοικο και τους κουκουλοφόρους. Πριν από λίγες ηµέρες εκτοξεύτηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, γλάστρα από µπαλκόνι, κατά τη διάρκεια ταραχών στον επίµαχο δρόµο, χωρίς να τραυµατιστεί κάποιος διερχόµενος.

Τα ξηµερώµατα του Σαββάτου, µε αφορµή µία πέτρα που πετάχτηκε από µπαλκόνι προς την πλευρά των νεαρών που συµµετείχαν στον «κλεφτοπόλεµο» µε τους άντρες των ΜΑΤ, κουκουλοφόροι εξαγριώθηκαν και άρχισαν να ψάχνουν µε φακούς τον υπεύθυνο στις πολυκατοικίες.

[custom:google-ads]

Μάλιστα, έσπασαν τζαµαρία πολυκατοικίας στον αριθµό 21, θεωρώντας ότι κάποιος ένοικός της ήταν αυτός που πέταξε την πέτρα. Πέτρες εκτοξεύτηκαν και εναντίον άλλων πολυκατοικιών, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυµατισµός. Στα επεισόδια της ίδιας ηµέρας κουκουλοφόροι φώναζαν για ώρα προς τους άντρες των ΜΑΤ: «Είδατε τι πάθανε οι λιµενικοί; Βλάκες. Ετρεχε ο εισαγγελέας».

Αστυνοµικοί µε γνώση της περιοχής αναφέρουν στο «Εθνος» ότι «οι ίδιοι πιτσιρικάδες συµµετέχουν διαρκώς σε επιθέσεις. ∆εν είναι τυχαίο ότι χθες συνελήφθη ένας 16χρονος, ο οποίος επιτέθηκε στη διµοιρία που βρισκόταν στην οδό Μπουµπουλίνας έξω από το υπουργείο Πολιτισµού, ενώ προχθές συνελήφθη ένας 22χρονος Ιρανός.

Κάνουν τυφλές επιθέσεις, χωρίς ιδεολογικό πρόσηµο, και ίσως άθελά τους εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, ανθρώπων που επιθυµούν ταραχές για να κάνουν ανενόχλητοι παράνοµες συναλλαγές που τους αποφέρουν µεγάλα κέρδη». Ο 16χρονος συλληφθείς πέρασε χθες από το αυτόφωρο, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιµος για το 2020.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα «ευαίσθητων» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για όλα όσα έγιναν στις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια έρευνας του Λιµενικού για ναρκωτικά στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ερεσού.

Οι αστυνοµικοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη δράση της «πολιτοφυλακής», να συλλέξουν πληροφορίες που θα µπορούσαν να «δείξουν» πού βρίσκεται το οπλοστάσιο, αλλά και το πώ ς διασυνδέονται άτοµα που «ελέγχουν» καταλήψεις µε τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ethnos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis