Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:21 | 20/10/2017

Δεκτή ζήτησε να γίνει η ένσταση των συνηγόρων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων η εισαγγελέας στη δίκη της Χρύσης Αύγης, κρίνοντας ότι οι 5 προστατευόμενοι μάρτυρες που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δίχως να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα, δηλαδή τα ονόματα τους, και να καταθέσουν.

Όπως είπε η κυρία Οικονόμου και άλλοι μάρτυρες έχουν προσέλθει αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Έτσι, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει» αφού έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία της ταυτότητας τους.

Η πολιτική αγωγή, η οποία είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι εάν δεν εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι 5 δεν θα τους εξετάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι προτού υποχρεωθούν οι μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τί θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη.


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis